Χοιρινή Πανσέτα Σουβλάκι
Εύκολη, γρήγορη, οικονομική και εννοείται ότι μπορεί να την φτιάξει ακόμα και ένας αρχάριος/α στο ψήσιμο. Το λίπος σε συνδυασμό με το κρέας και την umami γεύση της μαρινάδας λειτουργεί εξαιρετικά και πρέπει να το δοκιμάστε για να καταλάβετε
τι εννοώ!
 
ΥΛΙΚΑ για  6 άτομα
1 ½ κιλό χοιρινή πανσέτα
Για την μαρινάδα          
1 ½  φλιτζ.τσαγ. σόγια
6 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
½ φλιτζ.τσαγ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
¼ φλιτζ.τσαγ. σουσαμέλαιο σκούρο
1 κ.σ. τζίντζερ τριμμένο, φρέσκο
1 κ.σ. ξύσμα λάιμ
1 κ.σ. τσίλι γλυκό ή καυτερό
2 κ.σ. σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια την πανσέτα όσο πάχος θέλετε, ανάλογα με τις σούβλες ή τα σουβλάκια που θα χρησιμοποιήσετε.
Προσέχετε αν έχει τριχούλες να τις κάψετε με ένα φλόγιστρο ή να τις αφαιρέσετε με ένα κοφτερό μαχαίρι.
2. Ρίχνετε το κρέας σε ένα μπολ και προσθέτετε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Ανακατεύετε πολύ καλά με τα χέρια σας και σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη. Βάζετε στο ψυγείο και μαρινάρετε για 3-4 ώρες.
3. Ανάβετε τα κάρβουνα και τα αφήνετε να ασπρίσουν εντελώς. Βάζετε επάνω στη σχάρα ή στον «αέρα» τα σουβλάκια και γυρίζετε συνεχώς γρήγορα, για να μην σας μαυρίσουν. Με μια μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία θα χρειαστείτε τουλάχιστον 25-30 λεπτά. Ιδανικά τα ψήνετε σε περιστρεφόμενη σούβλα.
4. Αν τα φτιάξετε σε ψησταριά υγραερίου, ανάβετε τους μισούς καυστήρες, τα ακουμπάτε από την μεριά που είναι αναμμένοι και θωρακίζετε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια τα μεταφέρετε στην άλλη μεριά. Κλείνετε το καπάκι και ψήνετε για 30-40 λεπτά .
Αν τα ψήσετε στον φούρνο, θα τοποθετήσετε τα σουβλάκια σε ένα αλουμινένιο ταψάκι χωρίς να ακουμπάνε στον πάτο και από κάτω βάζετε λίγο νερό. Τα ψήνετε στους 180ο C σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά.
5. Μόλις τα βγάλετε ζεστά από την φωτιά ή τον φούρνο, τα πασπαλίζετε με σουσάμι και τα σερβίρετε αμέσως.
 
Καλή σας απόλαυση!!!




Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας
espa