Χοιρινές μπουκιές με καρότα και μπύρα
από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
- 1 κιλό χοιρινές μπουκιές
- 2 καρότα μεγάλα κομμένα σε sticks
- 12 κρεμμυδάκια στιφάδου κομμένα στα δυο
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ½ φλιτζ. τσαγ. μπύρα
- ροζ πιπέρι
- 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο κρέμα
- αλάτι
- ½ φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-
Ρίχνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 4-5 λεπτά τις μπουκιές από το κρέας να ροδίσουν. Σβήνετε με τη μπύρα και αφήνετε να σιγοβράσει για 10 λεπτά, προσθέτετε μισό φλιτζάνι νερό και αφήνετε την τηγανιά να βράσει για 10 λεπτά.
-
Έπειτα βάζετε τα καρότα, τα κρεμμυδάκια και αλατοπιπερώνετε. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 ακόμα λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
-
Στο τέλος ρίχνετε την κρέμα βαλσάμικο και ανακατεύετε έτσι ώστε να γλασάρει το κρέας. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.