Τσιπούρα Μεσογειακή
από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!
με τοματίνια, ρίγανη και κάπαρη
Το ιδανικότερο πιάτο για να βρεθείς έστω και νοητά σε όμορφες θάλασσες.
Η γεύση που αφήνουν τα μυρωδικά που συνοδεύουν την τσιπούρα είναι μοναδική!!
Και τη φτιάχνετε με τον πιο απλό τρόπο που φαντάζεστε…
τοματίνια, σκόρδο, κάπαρη και μυρωδάτη ρίγανη!!
Το ιδανικότερο πιάτο για να βρεθείς έστω και νοητά σε όμορφες θάλασσες.
Η γεύση που αφήνουν τα μυρωδικά που συνοδεύουν την τσιπούρα είναι μοναδική!!
Και τη φτιάχνετε με τον πιο απλό τρόπο που φαντάζεστε…
τοματίνια, σκόρδο, κάπαρη και μυρωδάτη ρίγανη!!
ΥΛΙΚΑ
- 1 τσιπούρα 1 κιλό
- 6 ντοματίνια πομοντόρι κομμένα στα 2
- 1 κ.σ. κάπαρη
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κλαδιά φρέσκια ρίγανη
- ½ φλ.τσ. ελαιόλαδο
- ½ φλ. τσ. λευκό κρασί
- ½ μέτριο λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σ' ένα ταψί ακουμπάτε το ψάρι καθαρισμένο και σκορπάτε τριγύρω τις ντομάτες, το σκόρδο, τη ρίγανη και την κάπαρη ξαλμυρισμένη σε χλιαρό νερό. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο, το κρασί και το λεμόνι.
- Σκεπάζετε το ψάρι με αλουμινό- χαρτο και ψήνετε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Ανοίγετε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για ακόμα 10 λεπτά ώστε να πάρουν χρώμα οι ντομάτες να ροδοκοκκινίσει το ψάρι.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Εναλλακτικά μυρωδικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι το δενδρολίβανο και το θυμάρι. Επίσης, μπορείτε να το ακουμπήσετε σε σάλτσα ντομάτας ώστε να γίνει ακόμα πιο ζουμερό.