Τσιπούρα με πορτοκάλι

από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

 
ΥΛΙΚΑ
 
  • 1 μεγάλη τσιπούρα 800 γρ. - 1 κιλό, 
    (χωρίς τα εντόσθια και καθαρισμένη)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό φρέσκο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη, για το εσωτερικό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδου με τη φλούδα τους, Για το ταψί
  • 1 πορτοκάλι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε ροδέλες 
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ½ φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζ. τσαγ. κρασί λευκό
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
 
  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένετε την τσιπούρα κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό και την στεγνώνετε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. Χαράζετε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε ένα - δύο σημεία από την πλαϊνή πλευρά της τσιπούρας.
  2. Στη σχισμή της κοιλιάς τοποθετείτε μια γενναιόδωρη ποσότητα από μαϊντανό, δύο φύλλα δάφνης, λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο, 3-4 φέτες πορτοκάλι και αλατοπιπερώνετε.
  3. Ραντίζετε ένα ταψί  με ελαιόλαδο και τοποθετείτε προσεκτικά το ψάρι σε αυτό. Περιχύνετε με το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού και το λευκό κρασί και  αλατοπιπερώνετε.
  4. Ρίχνετε ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδου με τη φλούδα στο ταψί, μερικές ροδέλες πορτοκαλιού και τον υπόλοιπο μαϊντανό.  Καλύπτετε  με αλουμινόχαρτο  και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 38΄- 40΄  μέχρι το ψάρι να μαγειρευτεί έως μέσα.
  5. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο, κλείνετε το φούρνο και αφήνετε μέσα το ψάρι για μερικά λεπτά πριν το αποσύρετε.
  6. Σερβίρετε είτε το φιλέτο είτε ολόκληρη την τσιπούρα. Ραντίζετε με τους χυμούς που έχουν απομείνει στο σκεύος και σερβίρετε γαρνίροντας με τις φέτες πορτοκαλιού.




Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας