Τραγανό μαριναρισμένο κοτόπουλο στη λαδόκολλα

από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

Ένα φαγητό, που σίγουρα θα σε βγάλει από κάθε δύσκολη θέση.
Νόστιμο, εύκολο, γρήγορο και ταιριαστό ακόμα και για ένα επίσημο γεύμα ή δείπνο.
 
ΥΛΙΚΑ
 
  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο περίπου 2 κιλά
  • Για την σάλτσα
  • 1 μέτριο  κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα  σκόρδο πολτοποιημένη 
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 κ.σ. πάστα ντομάτας
  • ½ φλιτζάνι λεμονάδα με ανθρακικό (όχι διαίτης)
  • 4 κ.σ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 1 ½ κ.σ.καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ.  μουστάρδα
  • Για την εξωτερική κρούστα
  • 2 κ.γ. πάπρικα
  • 2 κ.γ.αλάτι
  • Ψιλοτριμμένο ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ κ.γ. σκόρδο
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
 
  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 7-8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει. Κατεβάζετε τη φωτιά σε ακόμα πιο χαμηλή θερμοκρασία και μαγειρεύετε μέχρι να πήξει λίγο, για 10 - 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για να μην «καθίσουν» τα υλικά κάτω.
  2. Στη συνέχεια, αλείφετε το κοτόπουλο με ένα παχύ στρώμα από τη ψημένη σάλτσα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τα υλικά για την κρούστα. Πασπαλίζετε και τρίβετε ομοιόμορφα με το μείγμα αυτό όλο το κοτόπουλο μέσα και έξω. Αφήνετε να σταθεί το κοτόπουλο σε θερμοκρασία δωματίου για 15 έως 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
  3. Παίρνετε δύο μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας και τοποθετείτε το κοτόπουλο στο κέντρο τους. Τυλίγετε στη διπλή λαδόκολλα ή τα βάζετε μέσα σε μια σακούλα ψησίματος.
  4. Ψήνετε για 1 ώρα και 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Τα τελευταία 20' του ψησίματος ανοίγετε τη λαδόκολλα να ροδίσει το κοτόπουλο. Αποσύρετε από το φούρνο, κόβετε το κοτόπουλο σε κομμάτια και σερβίρετε. 




Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας