Τορτελίνια στον φούρνο με τυριά

από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

 
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 4
 
ΥΛΙΚΑ
 
  • 300 ml γάλα αποβουτυρωμένο
  • 2 κουτ. σουπ.  κρέμα γάλακτος
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 350 γραμ. τορτελινια
  • 4 κουτ. σουπ.  ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 κουτ. γλυκ. μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 150 γραμ. τριμμένο + 3 κουτ. σουπ.  για πασπάλισμα
  • 2 κουτ. σουπ.  γραβιέρα τριμμένη
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
 
  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200° C. Βάζετε το γάλα σε ένα τηγάνι και σιγοβράζετε για 2-3 λεπτα.  Έπειτα προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να πάρει μια βράση. Πολτοποιείτε με πίμερ μέχρι να γίνει ένας ενιαίος πουρές. Μεταφέρετε σε μπολ.
  2. Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 5’ μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν αλλά να κρατάνε το σχήμα τους. Σουρώνετε τα και προσθέτετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για να μη κολλήσουν μεταξύ τους.
  3. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνετε τη σκόνη μουστάρδας και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για μερικά ακόμα λεπτά. Προσθέτετε το κρεμμύδι στον πουρέ και πασπαλίζετε το μισό μιγμα τυριών . Ενώνετε τον μίγμα της κρέμας γάλακτος με το μακαρόνι, αλατοπιπερώνετε και έπειτα μεταφέρετε σε ένα βαθύ πυρέξ. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο κασέρι και την γραβιέρα και ψήνετε για 15’-20’ μέχρι να ροδίσει. Αφήνετε μερικά λεπτά να κρυώσει και σερβίρετε. 




Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας