Το καλύτερο ψητό χοιρινό με κρατς
ΥΛΙΚΑ
2 έως 3 κιλά γουρουνοπούλα (χωρίς οστό),
3 κ.σ. αλάτι χοντρό, θαλασσινό
Για την γέμιση:
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. κόκκους πιπέρι (πράσινο, κόκκινο, μαύρο)
1 κ.γ. πιπέρι μαύρο,  χοντροκομμένο
1 κ.γ. αλάτι ψιλό
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.σ. δενδρολίβανο φρέσκο
1 κ.σ. ρίγανη φρέσκια
Για τον πουρέ από ψητά σκόρδα
2 σκόρδα ολόκληρα με την φλούδα
1 κ.γ. μέλι
1 κ.γ. αλατοπίπερο
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σκουπίζετε καλά με χαρτί κουζίνας το δέρμα από το χοιρινό. Αν έχει τριχούλες, τις καίτε ή τις ξυρίζετε με ένα κοφτερό μαχαίρι.
2. Αλατίζετε το δέρμα καλά και κάνετε ένα δυνατό μασάζ στο κρέας. Δεν αφαιρείτε το αλάτι από το δέρμα. Το βάζετε στο ψυγείο, χωρίς να το σκεπάσετε για δυο ώρες. Βγάζετε το χοιρινό από το ψυγείο, σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας την υγρασία από το δέρμα και το αφήνετε για άλλες δυο ώρες έξω από το ψυγείο να ξανά-ιδρώσει το δέρμα. Όσο ιδρώνει τόσο το σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας, ώστε να γίνει σωστά η διαδικασία της ώσμωσης και να «βγει» στην επιφάνεια η υγρασία.
3. Στρώνετε ένα χαρτί κουζίνας και τοποθετείτε το κρέας με το δέρμα προς τα κάτω. Με ένα μαχαίρι το ανοίγετε όσο μπορείτε δημιουργώντας περισσότερο χώρο, ώστε να μπορέσετε να απλώσετε την γέμιση.
4. Αλείφετε ολόκληρη την εσωτερική επιφάνεια με την μουστάρδα, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τα ολόκληρα πιπέρια και το μπούκοβο. Βάζετε τα φρέσκα μυρωδικά και από πάνω στο τέλος τον πουρέ του σκόρδου.
5. Κλείνετε με το χέρι σας την γουρουνοπούλα πιέζοντας δεξιά και αριστερά και δένετε σφιχτά. Σκουπίζετε ξανά το δέρμα με χαρτί κουζίνας και την ακουμπάτε επάνω σε μια σχάρα. Το δέρμα πρέπει να είναι από πάνω, από κάτω από την σχάρα τοποθετείτε ένα ταψί για να τρέχει το λίπος.
6. Ψήνετε στους 165°C, για δυόμιση ώρες. Μόλις η εσωτερική θερμοκρασία ανέβει στους 70°C, (ελέγχετε με θερμόμετρο πάντα), ανεβάζετε την θερμοκρασία στους 260°C και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20-25 λεπτά μέχρι να αρχίσει το δέρμα να φουσκώνει και να γίνεται τραγανό. Συνοδεύετε με πατάτες baby φούρνου.
7. Για τον πουρέ σκόρδου: Κόβετε κάθετα με το μαχαίρι ένα πολύ μικρό κομμάτι από την πάνω μεριά του σκόρδου, τοποθετείτε σε ένα αλουμινόχαρτο τα σκόρδα, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το μέλι, κλείνετε και ψήνετε στον φούρνο για 45-50 λεπτά. Όταν βγουν ζεστά όπως είναι, τα πιέζετε με τα δάχτυλα σας για να πάρετε τον πουρέ.
 
Καλή σας απόλαυση!




Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας
espa