Χοιρινή τηγανιά με καραμελωμένα κρεμμύδια και μαυροδάφνη

από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

Θεωρώ ότι είναι μια από τις πιο νόστιμες συνταγές για χοιρινό!!! Το καραμελωμένο κρεμμύδι δένει απίστευτα με τη λιπαρή σύσταση του χοιρινού

 

ΜΕΡΙΔΕΣ    4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ    ΕΥΚΟΛΟ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ    10’

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ    40’

ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ  

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό χοιρινό για τηγανιά από λαιμό ή σπάλα
  • 4 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι μαυροδάφνη
  • ½ φλιτζάνι ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για 2 λεπτά. Περιχύνετε με το μέλι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 5 λεπτά. Σβήνετε με το μπαλσάμικο ξίδι και αφήνετε τα κρεμμύδια να σοταριστούν μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους και να καραμελώσουν. Μεταφέρετε τα κρεμμύδια σε ένα μπολ και τα αφήνετε στην άκρη.

  2. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε για 4-5 λεπτά τις μπουκιές από το κρέας μέχρι να ροδίσουν. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί, προσθέτετε μισό φλιτζάνι νερό και αφήνετε την τηγανιά να σιγοβράσει για 10 λεπτά.

  3. Έπειτα ρίχνετε τα καραμελωμένα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 ακόμα λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.

  4. Στο τέλος ρίχνετε τη μουστάρδα και ανακατεύετε έτσι ώστε να γλασάρει το κρέας. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να το φτιάξετε και με χοιρινή πάνσετα ή χοιρινά λουκάνικα. 

← Πίσω στην σελίδα συνταγών





Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας