Τηγανιά κοτόπουλου με μέλι και σκόρδο
από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!
 
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό κοτόπουλο μπούτι,
κομμένο σε κύβους
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας με λιγότερο αλάτι
1 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
½ κ.σ. μπούκοβο καυτερό ή σάλτσα τσίλι – σε ποσότητα προσαρμοσμένη αναλόγως με το γούστο μας
Αλατοπίπερο
Για το γαρνίρισμα
Μαϊντανό ή φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Σουσάμι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
1. Βάζετε σε ένα μπολ ή σε μια σακούλα Zip lock, το κοτόπουλο, το αλεύρι, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύετε καλά να καλυφθούν τα κομμάτια του κοτόπουλου με όλα τα υλικά.
2. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, για περίπου 8 με 10 λεπτά. Μπορείτε και να σοτάρετε το κοτόπουλο σε δόσεις, προκειμένου να μην πέσει η θερμοκρασία και να σοταριστεί σωστά. 
3. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε καλά με το σύρμα το σκόρδο, το μέλι, τη σόγια, το ξύδι και το μπούκοβο ή τη σάλτσα τσίλι.
4. Μόλις σοταριστεί και ροδίσει το κοτόπουλο προσθέτετε ολόγυρα τη σάλτσα μελιού και ανακατεύετε να καλυφθούν καλά τα κομμάτια του. Σιγομαγειρεύετε την τηγανιά για 1, 2 λεπτά ακόμα.
5. Για να σερβίρετε την τηγανιά, πασπαλίζετε με το σουσάμι και τον μαϊντανό ή τον κόλιανδρο.
 
 
Καλή επιτυχία !!!
από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!
Τηγανιά κοτόπουλου
με μέλι και σκόρδο
 
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό κοτόπουλο μπούτι,
κομμένο σε κύβους
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. σάλτσα σόγιας με λιγότερο αλάτι
1 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
½ κ.σ. μπούκοβο καυτερό ή σάλτσα τσίλι – σε ποσότητα προσαρμοσμένη αναλόγως με το γούστο μας
Αλατοπίπερο
Για το γαρνίρισμα
Μαϊντανό ή φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Σουσάμι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
1. Βάζετε σε ένα μπολ ή σε μια σακούλα Zip lock, το κοτόπουλο, το αλεύρι, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύετε καλά να καλυφθούν τα κομμάτια του κοτόπουλου με όλα τα υλικά.
2. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, για περίπου 8 με 10 λεπτά. Μπορείτε και να σοτάρετε το κοτόπουλο σε δόσεις, προκειμένου να μην πέσει η θερμοκρασία και να σοταριστεί σωστά. 
3. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε καλά με το σύρμα το σκόρδο, το μέλι, τη σόγια, το ξύδι και το μπούκοβο ή τη σάλτσα τσίλι.
4. Μόλις σοταριστεί και ροδίσει το κοτόπουλο προσθέτετε ολόγυρα τη σάλτσα μελιού και ανακατεύετε να καλυφθούν καλά τα κομμάτια του. Σιγομαγειρεύετε την τηγανιά για 1, 2 λεπτά ακόμα.
5. Για να σερβίρετε την τηγανιά, πασπαλίζετε με το σουσάμι και τον μαϊντανό ή τον κόλιανδρο.
 
 
Καλή επιτυχία !!!
 




Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας
espa