Αρνάκι στο φούρνο με άγρια χόρτα και κρούστα γιαουρτιού
Ας μην ξεχνάμε ότι τώρα το Πάσχα είναι Άνοιξη και η φύση είναι ακόμα ντυμένη στα πράσινα, ανθοφορούσα και μοσχομυριστή και μας προμηθεύει με τα απαραίτητα χορταρικά! Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή με καυκαλίδες , μυρώνια, λάπαθα και σέσκουλα και θα με θυμηθείτε!
ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα
1,5 κιλό αρνάκι μπούτι
2 -3 σκελίδες σκόρδο
3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι δυόσμο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι μάραθο, (προαιρετικά)
1 ματσάκι λάπαθα ή σέσκουλα (προαιρετικά)
½ φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
Χυμό από ένα λεμόνι
2 φλιτζ. τσαγ. ζεστό νερό
Αλάτι, Πιπέρι
Για την κρούστα
1 κιλό γιαούρτι
4 αυγά
3 κ.σ. κορν φλάουερ
(διαλυμένο σε 4 κ.σ. νερό)
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ψιλοκόβετε όλα τα μυρωδικά, τα αναμιγνύετε και τα ρίχνετε σε ένα ταψί. Ακουμπάτε επάνω το κρέας και κάνετε μερικές τρυπούλες με ένα μυτερό μαχαιράκι σε διάφορα σημεία. Βάζετε μέσα το σκόρδο και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το νερό. Τέλος βάζετε το χυμό από το λεμόνι.
2. Σκεπάζετε με βρεγμένη λαδόκολλα και με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε στους 180 °C, για 1 ώρα και 45 λεπτά.
3. Σε ένα μπολ ανακατεύετε με αυγογδάρτη όλα τα υλικά της κρούστας και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να βγει το αρνάκι από τον φούρνο.
4. Βγάζετε το φαγητό από το φούρνο και με μια βαθιά κουτάλα περιχύνετε το αρνάκι με τον «χυλό» από το γιαούρτι. Ξαναβάζετε στον φούρνο και ψήνετε στους 200 °C στο γκριλ, για 15-20 λεπτά ακόμη, μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία κρούστα.
Καλή σας απόλαυση!!!