Σταβλίσια Χοιρινή Μπριζόλα
ΥΛΙΚΑ : για 2 άτομα
 
2 χοιρινές σταβλίσιες
2 κ.σ. αλάτι
2 κ.σ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για το αρωματικό βούτυρο
8 κ.σ. ανάλατο βούτυρο αγελαδινό  (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 σκελίδα σκόρδο (πολτοποιημένη)
1 κ.γ. κρεμμύδι  (πολτοποιημένο)
1 κ.γ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο ή θυμάρι φρέσκο ή ρίγανη
½ κ.γ. αλάτι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.  Για το αρωματικό βούτυρο: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε το βούτυρο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το δεντρολίβανο ή το θυμάρι και το αλάτι.
2. Τοποθετείτε το μείγμα σε μεμβράνη, το διπλώνετε και το ρολάρετε σαν καραμέλα.
3. Βάλτε το στο ψυγείο για να σφίξει μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
4. Για τις μπριζόλες: Ανάβετε την ψησταριά ή παίρνετε ένα βαρύ αντικολλητικό τηγάνι.
5. Στεγνώνετε τις μπριζόλες με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα.
6. Τοποθετείτε τις μπριζόλες πάνω στη σχάρα και ψήνετε για 15 λεπτά από κάθε μεριά γυρίζοντας συχνά . Αν τις ψήσετε σε αντικολλητικό τηγάνι λαδώνετε ελαφρά πρώτα τα πρώτα δέκα λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία και μετά κατεβάζετε και κάνετε όσα πιο συχνά γυρίσματα μπορείτε για να μην σας αρπάξουν. Αφαιρείτε και αφήνετε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά. Όσο οι μπριζόλες ξεκουράζονται τοποθετείστε 1 με 2 κουταλιές της σούπας αρωματικό βούτυρο πάνω τους, αυτό σιγά-σιγά θα αργήσει να λιώνει πάνω από την μπριζόλα.
7. Κόβετε πρώτα τις μπριζόλες κατά μήκος του κόκαλου και στη συνέχεια κόβετε σε κάθετες φέτες.
 
Καλή σας απόλαυση !!!




Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας
espa