Σούπα με μοσχάρι και λαχανικά

από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

Πλούσια και νόστιμη σούπα με πολλά λαχανικά και τέτοια συμπύκνωση στο ζωμό που αποκτάει πραγματικά μια θεϊκή γεύση ειδικά αν αποφασίσετε να την σιγοβράσετε. 

 

Μερίδες: 8
Δυσκολία: Μέτριο
Χρόνος προετοιμασίας: 30’
Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ½ κιλό μοσχάρι στήθος  κομμένο σε μπουκιές
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες ή 10 μικρά καροτάκια ολόκληρα
  • 3 κοτσανάκια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 10 μικρές πατατούλες με τη φλούδα κομμένες στη μέση
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο 
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1κ.σ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Για το σερβίρισμα
  • Λίγα φύλλα μαϊντανού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε  το κρέας. Μόλις πάρει ωραίο καραμελένιο χρώμα το αφαιρείτε με μια τρυπητή κουτάλα και ρίχνετε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σέλερι τα σοτάρετε λίγο και στη συνέχεια προσθέτετε τα καρότα και τις πατάτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα.

  2. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Βάζετε πάλι στην κατσαρόλα το κρέας, ρίχνετε το σκόρδο και τα μυρωδικά. Σβήνετε με το κρασί και αμέσως ρίχνετε και το ζωμό. Βράζετε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες περίπου. Στη διάρκεια του βρασίματος προσέχετε τα υγρά στην κατσαρόλα και προσθέτετε λίγο ζωμό αν χρειαστεί.

  3. Μόλις η σούπα είναι έτοιμη αφαιρείτε με μια τρυπητή κουτάλα το κρέας και τα λαχανικά και αφήνετε μόνο το ζωμό στην κατσαρόλα ( ο ζωμός της σούπας πρέπει να έχει συμπυκνωθεί στο 1/3 της αρχικής ποσότητάς του).

  4. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι το οποίο σοτάρετε για 2 λεπτά.

  5. Φέρνετε το ζωμό της σούπας σε βρασμό και προσθέτετε το σοταρισμένο αλεύρι. Ανακατεύετε ζωηρά με ένα σύρμα για να μην σβολιάσει ο ζωμός και να δέσει. Μόλις δέσει ο ζωμός προσθέτετε το κρέας και τα λαχανικά αν χρειαστεί προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή πασπαλίζοντας με φύλλα μαϊντανού.

 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε προσθέσετε στην σούπα χοντροκομμένη σελινόριζα ή για πιο πλούσια γεύση σοτάρετε μαζί με το κρέας 3-4 κομματάκια μπέικον σε κύβους.

 
 

← Πίσω στην σελίδα συνταγών

 
 
 




Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας