Σουτζουκάκια Σμυρνέικα

από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

Χρόνος προετοιμασίας: 15’

Χρόνος μαγειρέματος: 30΄

 

Βαθμός δυσκολίας: μέτριος

 

Υλικά (για 4-6):

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 4 κουτ.σουπ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αβγό
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 2 κουτ.γλυκ. κύμινο
  • 2 κουτ.γλυκ. αλάτι
 

για το τηγάνισμα

  • 1 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
 

για τη σάλτσα

  • 4 μεγάλες ώριμες  ντομάτες
  • 5 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκό. πελτέ ντομάτας
  • ½ φλιτζ. τσαγ. λευκό κρασί
  • ½ κουτ.γλυκ. αλάτι
 

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τον κιμά, τη φρυγανιά ,το αβγό, το σκόρδο τριμμένο το κύμινο και αλατοπιπερώνετε. Ζυμώνετε όλα τα υλικά καλά με τα χεριά σας ,μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και το τοποθετείτε στο ψυγείο.
  2. Περνάτε τις ντομάτες  από τον λεπτό τρίφτη λαχανικών.
  3. Παίρνετε από το ψυγείο το μπολ , πλάθετε τα σουτζουκάκια μακρόστενα και τα τηγανίζετε σε καυτό ελαιόλαδο έως ότου ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  4. Ζεστένετε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο ,προσθέτετε τις  ντομάτες ,τον πελτέ διαλυόμενος κρασί και το αλάτι. Ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα , προσθέτετε τα σουτζουκάκια και βράζετε για περίπου 10’-15’ έως ότου πήξει η σάλτσα.

 

Σερβίρετε ζεστά τα σουτζουκάκια με πιλάφι ή με τραγάνες πατάτες τηγανητές

 

Χρήσιμο:

Τα σουτζουκάκια μπορείτε να τα ψήσετε για 20΄-25΄στον φούρνο

στους 200°C και να αποφύγετε το τηγάνισμα. Έτσι θα ετοιμάσετε

ένα πιο ελαφρύ αλλά το ίδιο εύγεστο πιάτο. Ένα άλλο μυστικό για

την επιτυχία τους είναι το ζύμωμα του κιμά για πολύ ώρα, για να γίνουν

τα σουτζουκάκια αφράτα και ζουμερά.

 

← Πίσω στην σελίδα συνταγών





Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας