Σάλτσα λαχανικών με κρέμα τυριών

από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

Μερίδες: για 1 μεγάλο βάζο
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Βαθμός δυσκολίας: εύκολο
 
Υλικά
  • 1 ¼ φλιτζ.τσαγ. τυρί cottage
  • ½  φλιτζ.τσαγ. τυρί γραβιέρα
  • 1/3 φλιτζ.τσαγ. γάλα πλήρες αγελαδινό
  • 2 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.σουπ. μπαλσάμικο λευκό
  • 1 σκελίδα σκόρδο, χοντροκομμένη
  • ½ πιπεριά κόκκινη τσίλι
  • ½ πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης
  • ¼ φλιτζ.τσαγ. κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • ½ φλιτζ.τσαγ. καρότο, χοντροκομμένο
  • 1 κουτ.σουπ. μαϊντανό, χοντροκομμένο
  • 2 κουτ.σουπ. βασιλικό αποξηραμένο
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 2 κουτ.γλυκ. πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν ή καυτερή σάλτσα
 
Εκτέλεση
 
Στον κάδο του μπλέντερ ρίχνετε τα τυριά, το γάλα, το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το σκόρδο, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το καρότο και τον μαϊντανό και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν όλα ένα ομοιογενές μείγμα με κρεμώδη υφή. Στη συνέχεια, αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνετε τον βασιλικό, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το πιπέρι καγιέν. Μεταφέρετε τη σάλτσα σε ένα βάζο. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως ντιπ για ψητά κρεατικά, λαχανικά, για τσίπς ή κριτσίνια.
 

← Πίσω στην σελίδα συνταγών





Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας