Σάλτσα καραμελωμένου κρεμμυδιού για κρεατικά

από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

Μερίδες : για 1 μεγάλο βάζο
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος μαγειρέματος: 10΄
Χρόνος αναμονής: 1 ώρα
 
 
Υλικά
  • 2 κουτ.σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 2 κρεμμύδια λευκά μεγάλα κομμένα σε κύβους
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • ½ κουτ.γλυκ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κουτ.γλυκ. μουστάρδα ντιζόν
  • 3 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ.τσαγ. παραδοσιακό γιαούρτι
  • 1 φλιτζ.τσαγ. μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
  • 115 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
 
 
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία. Σοτάρετε τα κρεμμύδια στο λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, το πιπέρι καγιέν και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 10΄ ανακατεύοντας ανά διαστήματα με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε τη μουστάρδα. Αποσύρετε από το μάτι της κουζίνας και αφήνετε να κρυώσει.
  2. Σε ένα μπολ μετρίου μεγέθους αναμειγνύετε με έναν αυγοδάρτη το γιαούρτι, τη μαγιονέζα και το τυρί κρέμα. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή ακόμα καλύτερα για ένα ολόκληρο βράδυ για να αναμειχθούν περισσότερο οι γεύσεις και τα αρώματα. Αφήνετε τη σάλτσα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και χρησιμοποιήστε το σε μπέργκερ, ή συνοδεύστε το με μπιφτέκια , τηγανιτούς κεφτέδες  και λουκάνικα.
Χρήσιμο:
 
Διατηρείται στο ψυγείο για 20-25 μέρες. Φτιάξτε καραμελωμένα κρεμμύδια και διατηρήστε τα σε βάζο στο ψυγείο για 20-30 ημέρες.
 

← Πίσω στην σελίδα συνταγών





Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας