Σαλάτα με καρότο, φέτες πορτοκαλιού και κύμινο

από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

Εξαιρετική και πολύ ξεχωριστή σαλάτα με υπέροχα αρώματα μπαχαρικών και μια υφή που σου δημιουργεί την αίσθηση της εξωτικής ανατολής. Συνοδεύει απίστευτα τα ψητά κρεατικά σας.
 
Χρόνος προετοιμασίας            12’
Χρόνος μαγειρέματος              5’
Χρόνος αναμονής                    4’
 
 
ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα)
  • 5 μεγάλα καρότα
  • 5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σουπ. ξίδι λευκό βαλσάμικο
  • 2 κουτ. σουπ. σόγια σος
  • 1 κουτ. σουπ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. κύμινο σε σπόρους
  • 1/2 κουτ.γλυκ. πιπέρι λευκό
  • 2 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 μεγάλα πορτοκάλια
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Καθαρίζετε τα καρότα και τα κόβετε σε πολύ μικρά και λεπτά στικς. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ και προσθέτετε τον χυμό από τα δύο πορτοκάλια, μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
  2. Παίρνετε ένα μικρό τηγάνι και βάζετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τους σπόρους του κύμινου και τηγανίζετε για 1-2 λεπτά να βγάλουν το άρωμα τους. Προσθέτετε τους σπόρους μαζί με το ελαιόλαδο, ζεστό όπως είναι στα καρότα. Σκεπάζετε και αφήνετε την σαλάτα να μαριναριστεί για 3-4 ώρες. .
  3. Στραγγίζετε την μισή σαλάτα και την ρίχνετε σε ένα βαθύ τηγάνι. Πασπαλίζετε με την ζάχαρη και αρχίζετε σίγα σιγά να καραμελώνετε τα καρότα ανακατεύοντας συνέχεια για 5 - 6 λεπτά. Σβήνετε με την σόγια σος και το ξίδι.
 
Ενώνετε τα καραμελώμενα καρότα με την υπόλοιπη ωμή σαλάτα και πασπαλίζεστε με τον μισό μαϊντανό. Ανακατεύετε και μεταφέρετε σε ένα μπολ βαθύ. Στρώνετε από πάνω μερικές φέτες πορτοκάλι και  περιμετρικά με τον υπόλοιπο μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως ή δροσίζετε για λίγο στο ψυγείο.
 
 

← Πίσω στην σελίδα συνταγών





Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας