Ρολό με κιμά και μπέικον
από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 15 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ
- για 4 άτομα
- 16 φέτες μπέικον
- ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 αυγό
- ½ κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ. πάπρικα
- 1 φλιτζ. τσαγ. έμμενταλ σε μπαστουνάκια
- 2 φλιτζ. τσαγ. σάλτσα μπάρμπεκιου
- Για το σερβίρισμα
- 1 κ.γ. άσπρο σουσάμι
- 1 κ.γ. μαύρο σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ρίχνετε τον κιμά, το αυγό,το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, την πάπρικα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη φρυγανιά και ζυμώνετε καλά με τα χέρια σας μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σκεπάζετε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε.
- Σε ένα αντικολλητικό χαρτί απλώνετε τις φέτες του μπέικον τη μια δίπλα στην άλλη. Με τη βοήθεια ενός πινέλου τις αλείφετε με τη σάλτσα μπάρμπεκιου. Βγάζετε τον κιμά από το ψυγείο και τον τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό χαρτί. Τον πιέζετε με τα χέρια σας να πλατύνει και στη μέση βάζετε το τυρί. Με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού τον τυλίγετε σε ρολό, ίδιου μήκους με το μπέικον, κλείνοντας μέσα το τυρί.
- Με προσοχή μεταφέρετε το ρολό του κιμά και το ακουμπάτε στην άκρη της πλευράς του απλωμένου μπέικον με το μεγαλύτερο μήκος. Με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού και με προσεκτικές κινήσεις τυλίγετε το ρολό ώστε να καλυφθεί καλά γύρω – γύρω με μπέικον. Κλείνετε τις άκρες του αντικολλητικού χαρτιού ώστε να τυλίξετε το ρολό σαν καραμέλα. Μεταφέρετε σε ένα ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ᵒC για 35 λεπτά.
- Βγάζετε το ρολό από τον φούρνο το ξετυλίγετε προσεκτικά για να μην σας σπάσει, αφαιρείτε το αντικολλητικό χαρτί και αλείφετε όλη την επιφάνεια του ρολό με την υπόλοιπη σάλτσα μπάρμπεκιου. Τοποθετείτε το ρολό πάλι στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 25 λεπτά γυρίζοντας το ρολό κατά διαστήματα ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Αποσύρετε από το φούρνο, μεταφέρετε σε μια πιατέλα, το πασπαλίζετε με το σουσάμι και σερβίρετε