Ψαρονέφρι με μήλα Κρουσώνα

από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

 
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: 20’
 
ΥΛΙΚΑ
  • 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 μήλα Κρουσώνα με τη φλούδα κομμένα σε φέτες
  • 2 κουτ. σουπ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1 ψαρονέφρι (περίπου 600γρ) κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι φλιτζάνι μπύρα ξανθιά
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σουπ. μηλόξιδο
  • 6 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • ψητές πατάτες
  • πράσινη σαλάτα
  • 2 κουτ.γλυκ. ξίδι βαλσάμικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε για 5' μέχρι να μαλακώσουν. Βάζετε τα κρεμμύδια σε ένα πιάτο.
  2. Προσθέτετε τα κομμάτια μήλου στο τηγάνι και τηγανίζετε για 1'-2' με προσοχή να μη διαλυθούν, αλλά να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το βούτυρο και ανακινήστε το τηγάνι μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα. Και μεταφέρετε τα μήλα στο πιάτο με τα κρεμμύδια.
  3. Τοποθετείτε το ψαρονέφρι στο τηγάνι και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και τηγανίζετε για 4' από τη κάθε πλευρά μέχρι να μαγειρευτούν μέχρι μέσα.
  4. Βάζετε τα κρεμμύδια. τα μήλα και το φασκόμηλο στο τηγάνι και τα ζεσταίνετε και προσθέτετε την μπύρα και το αφήνετε να σιγοβράσει για 10'. Όταν το υγρό αρχίζει να βράζει προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακινείτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το αφήνετε να βράσει για 5', αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε με ψητές πατάτες και πράσινη σαλάτα.
 
ΧΡΗΣΙΜΟ
 
Αν δεν σας αρέσει η έντονη μυρωδιά του φασκόμηλου αντικαταστήστε το με το ήπιο λεμονοθύμαρο.
 

← Πίσω στην σελίδα συνταγών





Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας