Προβατίνα στη Λαδόκολλα
ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ, ΠΩΣ ΤΗ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ, ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ…
“Λέγοντας πρόβατο, όταν μιλάμε για κρεατικά, εννοούμε και το θηλυκό και το αρσενικό ζώο (κριάρι) με ηλικία περίπου 2 ετών και βάρος από 20 κιλά και πάνω. Ειδικά η προβατίνα, που μας ενδιαφέρει εδώ, ονομάζουμε το ζώο που έχει γεννήσει.
ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα
2 κιλά προβατίνα χεράκι ξεκοκαλισμένη
2-3 ντομάτες ώριμες
3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 ολόκληρο κεφάλι σκόρδο ακαθάριστο, κομμένο στη μέση
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
½ κιλό γραβιέρα
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι, χοντροκομμένο
1 κ.σ. αλάτι (κοφτή)
1 φλιτζ. τσαγ. λευκό κρασί
1 φρέσκο κλαδάκι θυμάρι
1 κ.γ. αγριοκύμινο
1 κ.σ. ηλιέλαιο
5-6 ολόκληρες πατάτες (μεσαίου μεγέθους), καθαρισμένες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μπολ βάζετε την προβατίνα, μαζί με την μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, το αγριοκύμινο, τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδο, το κρασί και ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας. Μαρινάρετε για 45 λεπτά.
2. Ταυτόχρονα, σοτάρετε το κρεμμύδι με το ηλιέλαιο μέχρι να μαραθεί, χωρίς όμως να μαυρίσει.
3. Απλώνετε τρεις- τέσσερεις λαδόκολλες και παίρνετε από το μπολ το κρέας, χωρίς τα ζουμιά του. Προσθέτετε τις πατάτες, τις ντομάτες και το ολόκληρο σκόρδο κομμένο στα δυο, μαζί με την γραβιέρα. Κλείνετε καλά, δένοντας σφιχτά σε πακέτο. Βάζετε σε ένα βαθύ ταψί ή σε μια γάστρα στον φούρνο και προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό.
4. Ψήνετε για δυο ώρες στους 150ο C, και μια ακόμα ώρα στους 180ο C.
5. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό μαζί με την σάλτσα που έχει σχηματιστεί μέσα στην λαδόκολλα.
Καλή σας απόλαυση!!!