Μπριζόλες λαιμού με μουστάρδα

από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά
 
 
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
  • 4 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
  • 1 φλιτζ. τσαγ. χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή (διαλυμένη στον χυμό πορτοκαλιού)
  • 1 κ. σ. ξύσμα πορτοκαλιού ψιλοτριμμένο
  • 1 πρέζα ρίγανη ή θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζετε τις μπριζόλες στο τηγάνι μαζί με δυο φλιτζάνια νερό. Σιγοβράζετε μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του.
  2. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και σε πολύ χαμηλή φωτιά σιγοτηγανίζετε τις μπριζόλες μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές περίπου για 5 λεπτά. Έπειτα ρίχνετε το χυμό μέσα στον οποίο έχετε διαλύσει τη μουστάρδα και τη φλούδα πορτοκαλιού, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε, σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 10 λεπτά. Τέλος ρίχνετε την ρίγανη και αφήνετε το φαγητό να «πάρει» την τελευταία του βράση για 3 – 4 λεπτά πριν το σερβίρετε.

← Πίσω στην σελίδα συνταγών





Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας