ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
1 1/2 κιλό μοσχάρι σπάλα κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
1 μέτριο λάχανο ψιλοκομμένο
8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
3 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό, χυμό από 4 λεμόνια, αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα
καυτερή πάπρικα σε σκόνη
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1.  Πλένετε καλά με κρύο νερό το κρέας και το κόβετε σε μια επιφάνεια κοπής σε μεγάλους κύβους. Ψιλοκόβετε το σκόρδο, το σέλινο, το λάχανο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τις δύο πιπεριές.
2. Σοτάρετε σε αντικολλητικό σκεύος το ελαιόλαδο με το σκόρδο για 1 εως 2 λεπτά. Προσθέτετε στο σκεύος το κρέας και σοτάρετε για 5 εως 6 λεπτά έως ότου αρχίσει να παίρνει ρόδινο χρώμα. Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε το σέλινο και ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό.
3. Σκεπάζετε το σκεύος και μαγειρεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 25 λεπτά. Προσθέτετε το λάχανο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τις πιπεριές, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνετε περισσότερο τη θερμοκρασία και μαγειρεύετε για 45 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, με μπόλικο φρεσκοκομμένο πιπέρι ή πάπρικα.
 
ΧΡΗΣΙΜΟ
Για να εκτελέσετε τη συνταγή, διαλέγετε ένα μέτριο σε μέγεθος φρέσκο λευκό λάχανο με σφιχτά, κλειστά φύλλα με λαμπερό και φωτεινό χρώμα. Εάν δεν το μαγειρέψετε αμέσως, το κρατάτε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες. Μπορείτε εάν θέλετε να φτιάξετε το φαγητό με κόκκινο λάχανο.
 
Καλή σας απόλαυση !!!




Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας
espa