Μοσχαράκι με κασέρι και μανιτάρια
Ένας απλός τρόπος να απολαύσετε καλής ποιότητας κρέας! Το κασέρι, το κονιάκ, τα μανιτάρια και πολλά μυρωδικά
θα σας ταξιδέψουν σε έναν γαστριμαργικό παράδεισο…
 
ΥΛΙΚΑ (6-8 μερίδες)
1 ½ κιλό μοσχάρι, ποντίκι
150 γρ βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
2 κ.σ. μπράντι
2 κρεμμύδια ξερά μέτρια
2 μεγάλα καρότα
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
30 γρ μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι μαύρο
10 φέτες κασέρι
Για τη σάλτσα
700 γρ μανιτάρια λευκά
1 κρεμμύδι ξερό
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κ.σ. μαϊντανό
1 φλιτζ. τσαγ. κονιάκ
1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Φροντίστε κατά τη διάρκεια του ψησίματος το κρέας να διατηρηθεί σε ομοιόμορφο σχήμα, δένοντάς το με ειδικό νήμα για τρόφιμα ή περνώντας το στο ειδικό ελαστικό δίχτυ των κρεοπωλείων πριν το μαγειρέψετε.
2. Καθαρίστε τα κρεμμύδια και κόψτε τα σε λεπτές φέτες πάχους  0,5 εκ. Καθαρίστε τα καρότα και κόψτε τα σε ροδέλες πάχους  0,5 εκ.
3. Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίξτε μέσα το βούτυρο. Μόλις λιώσει και ζεσταθεί καλά, βάλτε το κρέας να σοταριστεί για 7-8 λεπτά. Γυρίστε το από όλες τις πλευρές για να ροδίσει καλά. Ρίξτε σε αυτό το διάστημα το αλάτι και το πιπέρι και αμέσως μετά το σοτάρισμα προσθέστε το μπράντι, το χυμό λεμονιού και στη συνέχεια τα κρεμμύδια και τα καρότα.
4. Συμπληρώστε 2/3 φλιτζ. τσ. ζεστό νερό. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε να σιγοψηθεί σκεπασμένο καλά για 1 ώρα.
5. Παρακολουθήστε το ψήσιμο και όταν η σάλτσα του φαγητού μειωθεί στο μισό προσθέστε 1/4 φλιτζ. τσ. ζεστό νερό. Όταν θα είναι έτοιμο κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάλτε το κρέας από τη σάλτσα και διατηρήστε το ζεστό. Αφαιρέστε το νήμα ή το δίχτυ με προσοχή και κόψτε το κρέας σε μέτριες φέτες πάχους 1 εκ.
Για τη σάλτσα: Ψιλοκόψτε το πράσινο μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών και τρίψτε στον τρίφτη το ξερό κρεμμύδι. Κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Ρίξτε σε ένα βαθύ τηγάνι το βούτυρο και το ελαιόλαδο και βάλτε το σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά προσθέστε το ξερό κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Αφήστε τα να σοταριστούν για 3-4 λεπτά. Προσθέστε 2 κουταλάκια της σούπας μαϊντανό. Σβήστε με το κονιάκ και ανάψτε προσεκτικά έναν αναπτήρα πάνω από το τηγάνι ώστε να πάρει φωτιά και να φύγει το αλκοόλ και ρίξτε την κρέμα γάλακτος.
·Σε ένα πυρίμαχο σκεύος τοποθετήστε το μοσχάρι βάζοντας ανάμεσα σε κάθε φέτα μοσχαριού μια φέτα κασέρι και λίγα μανιτάρια από τη σάλτσα. Ρίξτε γύρω από το μοσχάρι όλη την υπόλοιπη σάλτσα και προσθέστε από πάνω τον υπόλοιπο μαϊντανό.
·Ψήστε στους 180 °C βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω, για 15-20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Βγάλτε από το φούρνο και σερβίρετε.
 
Καλή σας απόλαυση !!!




Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας
espa