Μοσχαράκι κοκκινιστό με κριθαράκι

από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

Χρόνος προετοιμασίας: 10’

Χρόνος μαγειρέματος: 60΄

 

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

 
Το κοκκινιστό μοσχαράκι στην κατσαρόλα με κριθαράκι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά φαγητά που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
 

Υλικά (για 6 άτομα):

  • 1 κιλό μοσχάρι ελιά ή σπάλα κομμένο σε μπουκιές
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη ή ντοματάκια κονκασέ
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι χοντροτριμμένο
  • 1/2 κ.γ. πράσινο πιπέρι χοντροτριμμένο
  • 1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
 
Εκτέλεση:
  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας μαζί με το κρεμμύδι για 4 – 5 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Πασπαλίζετε με το αλεύρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 2 – 3 λεπτά.
  2. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό. Αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για περίπου 40 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε τη ντομάτα, αλάτι και τα πιπέρια και βράζετε για ακόμα 10 λεπτά. Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα
  3. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε το κριθαράκι σε άφθονο αλατισμένο νερό, στο οποίο προσθέτετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, μόλις για 3-4 λεπτά. Στραγγίζετε το κριθαράκι και το ρίχνετε μέσα στη σάλτσα του κρέατος να βράσει για αλλά 7-8 λεπτά.  Σε μια πιατέλα σερβίρετε το κριθαράκι και από πάνω βάζετε τα κομμάτια του κρέατος. Περιχύνετε με τη σάλτσα, πασπαλίζετε με το κεφαλοτύρι και σερβίρετε.

 

Χρήσιμο:

Αν θέλετε πιο πλούσια σάλτσα προσθέστε 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας.

 

← Πίσω στην σελίδα συνταγών


 




Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας