Μοσχαράκι κοκκινιστό γκούλας
Ενισχύετε την γεύση με ένα μεδούλι μοσχαρίσιο και σερβίρετε με βραστές πατατούλες και λίγη ξινή κρέμα
 
ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες)
700 γρ. μοσχάρι από σπάλα (χτένι ή κιλότο), κομμένη σε κύβους
4 κ.σ. ελαιόλαδο
30 γρ αλεύρι απλό
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 πράσινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες
1 κόκκινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 κ.σ. πάπρικα
2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
75 ml λευκό ξηρό κρασί
300 ml ζωμό βοδινού
2 κ.σ.  μαϊντανό ψιλοκομμένο
150 ml soured cream
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160°C/140°C.
2. Ζεσταίνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε βαριά, μαντεμένια κατσαρόλα. Χωρίζετε τους κύβους του κρέατος σε 3 παρτίδες, τους αλευρώνετε και τους ροδίζετε, προσθέτοντας 1 επιπλέον κ.σ. λάδι για κάθε παρτίδα. Βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα και το αφήνετε στην άκρη.
3. Προσθέτετε την υπόλοιπη 1 κ.σ. λάδι στην κατσαρόλα, καθώς και τα υπόλοιπα λαχανικά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 5-10 λεπτά.
4. Επιστρέφετε το μοσχάρι στην κατσαρόλα και προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας και την πάπρικα. Μαγειρεύετε, ανακατεύοντας για 2 λεπτά. Τέλος προσθέτετε τις ντομάτες σε κύβους, το κρασί και τον ζωμό βοδινού.
5. Σκεπάζετε με καπάκι ή με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα & 30 λεπτά έως 2 ώρες, ανάλογα με την ποσότητα και το μέγεθος των κομματιών.
6. Εναλλακτικά, στην εστία της κουζίνας, σκεπάζετε και ψήνετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μία ώρα, αφαιρώντας το καπάκι μετά από 45 λεπτά.
7. Τελειώνοντας, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε την soured cream και σερβίρετε.
Καλή σας απόλαυση !!!




Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας
espa