Νόστιμο μαριναρισμένο φιλέτο κοτόπουλου

από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

Μια ελαφριά συνταγή για ζουμερό και μαλακό φιλέτο κοτόπουλο που απλά λιώνει στο στόμα και δεν μπορεί κανένας να φανταστεί πόσο εύκολα γίνεται
 
Μερίδες: 4
Δυσκολία: εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 5’
Χρόνος μαγειρέματος: 30’
Χρόνος αναμονής: 6 ώρες
 
ΥΛΙΚΑ
  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 4 κ.σ. παραδοσιακό γιαούρτι Αγία Άννα
  • 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. γαρίφαλο
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • ¼ κ.γ. τζίντζερ σκόνη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ρίχνετε σε  ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το κοτόπουλο και ανακατεύετε. Στη συνέχεια προσθέτετε το κοτόπουλο και το ανακατεύετε με το μείγμα. Σκεπάζετε με μεμβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο για περίπου 6 ώρες.
  2. Στη συνέχεια ψήνετε το μαριναρισμένο κοτόπουλο στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνου στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε στην μαρινάδα να προσθέσετε 1 πρέζα τσίλι.
 

← Πίσω στην σελίδα συνταγών





Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας