Μακαρόνια με Κόκορα

από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

 
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 60 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριος
 
 
ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα
 
  • 1 μεγάλο κόκορα κομμένο μερίδες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια  ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. τσαγ. κρασί, λευκό ξηρό
  • 2 φλιτζ. τσαγ. ντομάτα  φρέσκια τριμμένη ή ανάλογη σάλτσα (από βάζο)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1 κουτ. γλυκ . αλάτι
  • ½ κουτ. γλυκ . πιπέρι
  • 2 κόκκους μπαχάρι
  • ½  κουτ. γλυκ. ζάχαρη
  • ½ κιλό φλομάρια ή απλές χυλοπίτες
  • κεφαλοτύρι  τριμμένο
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
 
  1. Κόβετε τον κόκορα σε μερίδες και τον σοτάρετε στο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές, τον βγάζετε από την κατσαρόλα και τον βάζετε στην άκρη . Στο ίδιο ελαιόλαδο ροδίζετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε στο κρεμμύδι τον σοταρισμένο κόκορα και αμέσως σβήνετε  με  το κρασί. Αφήνετε για 2-3 λεπτά να βράσει και να εξατμιστεί το κρασί. Τον σκεπάζετε  και βράζετε  σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, το σκόρδο, τη δάφνη, το μπαχάρι, την ρίγανη  το αλατοπίπερο, 2-3 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου  45-50 λεπτά.
  2. Όταν ο κόκορας είναι ψημένος , μετράτε και  προσθέτετε 4 ποτήρια νερό χλιαρό  για να μην σταματήσει ο βρασμός και 2 ποτήρια φλομάρια ή χυλοπίτες. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει και πάλι για 7-8 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό πασπαλισμένο με άφθονο κεφαλοτύρι.
 
ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ
 
 Η ζάχαρη θα ΄΄κόψει΄΄ την οξύτητα της ντομάτας, ιδιαίτερα αν χρησιμοποιήσετε  φρέσκια .
 
 

 





Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας