Κουνέλι στην γάστρα με μουστάρδα & λευκό κρασί
Το κουνέλι είναι ένα κρέας με σχετικά ουδέτερη γεύση και σφιχτό, αλλά ταυτόχρονα πολύ εύγεστο κρέας. Χρειάζεται δίπλα του υλικά με έντονο χαρακτήρα, όπως η μουστάρδα, αρωματικά, όπως το σκόρδο, το δενδρολίβανο και το θυμάρι για να το ενισχύσουν γευστικά.
Επειδή δεν είναι καθόλου λιπαρό όταν μαγειρεύεται στην κατσαρόλα καλό είναι
να του προσθέσετε υγρά και λιπαρά συστατικά, όπως το ελαιόλαδο και το κρασί.
Στα υπέρ του, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, ότι είναι ένα από τα
καλύτερα λευκά κρέατα που διατίθενται σήμερα στην αγορά.
Το κρέας του έχει υψηλό ποσοστό εύπεπτων πρωτεϊνών
και περιέχει τη μικρότερη ποσότητα λίπους μεταξύ όλων των άλλων
διαθέσιμων κρεάτων, ακόμα και από το κοτόπουλο.
 
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
 1 κουνέλι κομμένο σε κομμάτια
1 κ.σ. αλεύρι
¾ φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι πολτοποιημένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 ½ κ.σ. μουστάρδα
1 φλιτζ.τσ. κρασί λευκό
1 κ.γ. ρίγανη,1 κ.γ. αλάτι,
1 κ.γ. πιπέρι
½ κ.γ. κύμινο
Χυμό από ένα μέτριο λεμόνι
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
1. Ζεσταίνετε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με το αλεύρι το κουνέλι και το τηγανίζετε για 4-5 λεπτά από όλες τις πλευρές. Το αφαιρείτε από την κατσαρόλα και ρίχνετε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν και ξαναβάζετε το κουνέλι στην κατσαρόλα.
2. Σωτάρετε το κρέας στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία και σβήνετε με το κρασί, μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει την μουστάρδα. Σιγοβράζετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε μισό λίτρο ζεστό νερό μαζί με το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο. Μεταφέρετε το κουνέλι σε μια γάστρα με καπάκι και την βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα για 1 ώρα και 20 λεπτά.
3. Μόλις μαλακώσει το κουνέλι και σχηματιστεί μια πλούσια και παχιά σάλτσα, ανοίγετε το καπάκι της γάστρας και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη να πάρει χρώμα. Πασπαλίζετε με ρίγανη και μαϊντανό και σερβίρετε μαζί με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.   




Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας
espa