Κουνέλι με βλήτα αυγολέμονο

από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

Καλοκαιρινό παραδοσιακό φαγητό της Κρήτης
όπου το λευκόσαρκο κουνέλι ταιριάζει υπέροχα
με τα καλοκαιρινά βλήτα και την λευκή
λεμονάτη σάλτσα.
 
ΥΛΙΚΑ
1 κουνέλι μετρίου μεγέθους κομμένο σε μερίδες
1 κιλό βλήτα ή σταμναγκάθι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
7 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
1 κουτ.γλυκ. αλάτι
1 κουτ. γλυκ. πιπέρι λευκό
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένετε και τεμαχίζετε το κουνέλι σε κομμάτια. Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνετε το κουνέλι και το γυρίζετε μια-δυο φορές με ένα πιρούνι ώσπου να αρχίσουν να ροδοκοκκινίζουν ελαφρά τα κομμάτια.
2. Προσθέτετε στη συνέχεια τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βλήτα καθαρισμένα και χοντροκομμένα μαζί με 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 25΄.
3. Εάν χρησιμοποιείτε σταμναγκάθι θα πρέπει να το ζεματίσετε για 5-6΄ σε βραστό, αλατισμένο νερό για να φύγει η πικράδα του πριν το προσθέσετε στο φαγητό.
4. Προσθέτετε τον χυμό του λεμονιού στα τελευταία 10'. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
 
ΧΡΗΣΙΜΟ
Νοστιμότατος μεζές αλλά και κυρίως πιάτο, το κουνέλι έχει λευκό, τρυφερό κρέας, με ελάχιστα λιπαρά και χοληστερίνη, ενώ συγκαταλέγεται στη λίστα των πιο υγιεινών και θρεπτικών επιλογών, με μικρή θερμιδική απόδοση αλλά με μεγάλη διατροφική αξία και ευεργετική δράση.
 
Καλή σας απόλαυση!
 
Καλό Καλοκαίρι !!!
 




Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας
espa