Κουνέλι με Αγκινάρες και πράσινες ελιές
ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ
 
ΥΛΙΚΑ
1 κουνέλι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 μέτριο κρεμμύδι ολόκληρο
4 –5 κεφάλια αγκινάρας κομμένα στα δυο φρέσκα ή κατεψυγμένα .
2 φλιτζ. τσαγ. πράσινες ελιές τσακιστές (σπαστές )
¾ φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
½ φλιτζ. τσαγ. κρασί λευκό
½ κουτ. γλυκ. κύμινο
αλάτι
πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
1. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ολόκληρο το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
2. Αφαιρείτε το κρεμμύδι και βάζετε το κουνέλι κομμένο σε μικρά κομμάτια στην κατσαρόλα . Το γυρίζετε με ένα πιρούνι έτσι ώστε να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, μισό φλιτζ. τσαγ. νερό, σκεπάζετε με το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοψήνετε για 20 λεπτά.
3. Ρίχνετε τις ελιές, τις οποίες έχετε πριν ξεπλύνει σε άφθονο κρύο νερό, τις αγκινάρες και ένα φλιτζ. τσαγ. ζεστό νερό. Σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 20 ακόμα λεπτά.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
ΧΡΗΣΙΜΟ:
Ένα από τα πιο παραδοσιακά φαγητά της Κρήτης, τα οποία μπορείτε να συναντήσετε και σε ένα συνδυασμό ακόμα πιο πρωτοποριακό με σουπιές, μάραθα, αγκινάρες και ελιές. 
 
Καλή σας απόλαυση !!!




Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας
espa