Κεφτεδάκια στο φούρνο με μυριστικά χόρτα και σάλτσα γιαουρτιού

από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
 
ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα 
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 αυγό
  • 2 κρεμμύδια πολτοποιημένα
  • 2 κιλά ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο 
  • 1 φλιτζ. τσαγ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
  • 2 κ.σ. άνηθο ή μάραθο
  • ½  φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα:
  • 2 αυγά
  • 3 φλιτζ. τσαγ. γιαούρτι φρέσκο (όχι στραγγιστό)
  • 1 κ.γ. λεμόνι
  • 1 κ.σ. κόρν φλάουερ
  • ½  φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
1. Ζυμώνετε τον κιμά, μαζί με τα δύο πολτοποιημένα κρεμμύδια, το αυγό, το ελαιόλαδο, τη φρυγανιά, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο.
 
2. Καθαρίζετε τα δύο κιλά κρεμμύδια, τα κόβετε σε ροδέλες, τα σοτάρετε στο βούτυρο για 2-3 λεπτά και όταν είναι έτοιμα τα σουρώνετε και τα στρώνετε πάνω σε ένα ταψί. Από πάνω τοποθετείτε τα κεφτεδάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μισά μυρωδικά, προσθέτετε το ελαιόλαδο και ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό και τα ψήνετε στους 180 ᵒC για 25 λεπτά.
 
3. Λίγο προτού γίνουν, προσθέτετε τα υπόλοιπα μυρωδικά, χτυπάτε τα δύο αβγά μαζί με το χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι ,το πιπέρι, το κορν φλάουερ και το γιαούρτι. Περιχύνετε το φαγητό με το ελαιόλαδο και τη σάλτσα γιαουρτιού και το βάζετε στον φούρνο στους 180 ᵒC μέχρι να κάνουν ροδαλή κρούστα.
 
4. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό
 

← Πίσω στην σελίδα συνταγών





Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας