Κατσικάκι αυγολέμονο με ασκολύμπρους

από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

Είναι προτιμότερο να βράσετε για 4-5 λεπτά τους ασκολύμπρους σε αλατισμένο νερό πριν τους μαγειρέψετε με το κρέας. 
 
ΥΛΙΚΑ
 
  • 1 κιλό κατσίκι μικρό σε ηλικία
  • 1 κιλό ασκολύμπροι καθαρισμένοι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
 
  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 2 – 3 λεπτά. Ρίχνετε το κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια και το ροδίζετε ελαφρά γυρίζοντάς το από όλες τις πλευρές ώστε να μην καεί.
  2. Προσθέτετε ένα ποτήρι νερό σκεπάζετε και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Όταν το κρέας είναι σχεδόν ψημένο ρίχνετε τους ασκολύμπρους  και μαγειρεύετε για 20 - 25 λεπτά ακόμα.
  3. Στο μεταξύ ετοιμάζετε το αυγολέμονο. Χτυπάτε με το σύρμα τα αυγά σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτετε λίγο - λίγο το χυμό του λεμονιού  και το ζωμό από την κατσαρόλα. Ρίχνετε το αυγολέμονο σιγά – σιγά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.




Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας
espa