Κατσικάκι αυγολέμονο με ασκολύμπρους
από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!
Είναι προτιμότερο να βράσετε για 4-5 λεπτά τους ασκολύμπρους σε αλατισμένο νερό πριν τους μαγειρέψετε με το κρέας.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό κατσίκι μικρό σε ηλικία
- 1 κιλό ασκολύμπροι καθαρισμένοι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 2 λεμόνια
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 2 – 3 λεπτά. Ρίχνετε το κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια και το ροδίζετε ελαφρά γυρίζοντάς το από όλες τις πλευρές ώστε να μην καεί.
- Προσθέτετε ένα ποτήρι νερό σκεπάζετε και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Όταν το κρέας είναι σχεδόν ψημένο ρίχνετε τους ασκολύμπρους και μαγειρεύετε για 20 - 25 λεπτά ακόμα.
- Στο μεταξύ ετοιμάζετε το αυγολέμονο. Χτυπάτε με το σύρμα τα αυγά σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτετε λίγο - λίγο το χυμό του λεμονιού και το ζωμό από την κατσαρόλα. Ρίχνετε το αυγολέμονο σιγά – σιγά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.