Κατσίκα με σκιουφιχτά
από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
- 1 κιλό κατσίκα χεράκι ή μπούτι κομμένη σε μερίδες
- 1 κιλό ντομάτες φρέσκες, ώριμες, ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζ. τσαγ. νερό χλιαρό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι
- ½ κιλό μακαρόνια σκιουφιχτά
- 5 κ.σ. ανθότυρο ξερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Ρίχνετε το κρέας και το σοτάρετε και αυτό από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια, προσθέτετε τη ντομάτα, λίγο αλάτι, πιπέρι και τέλος το χλιαρό νερό. Αφήνετε το κρέας να βράσει και αφαιρείτε τον αφρό που σχηματίζετε στην επιφάνεια. Στη συνέχεια σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα τουλάχιστον, ανάλογα με το πόσο σκληρό είναι το κρέας.
- Μόλις το κρέας βράσει και γίνει τρυφερό, με μια τρυπητή κουτάλα το αφαιρείτε από την κατσαρόλα και το τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Προσθέτετε στο ζωμό 3 φλιτζάνια ζεστό νερό και μόλις βράσει ρίχνετε τα ζυμαρικά και τα βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Σερβίρετε τα μακαρόνια μαζί με το κρέας πασπαλίζοντάς τα με άφθονο ανθότυρο.