Κατσίκα με φασολάκια

από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

Λιτό, νόστιμο φαγητό που συνοδεύεται εξαιρετικά με φρέσκα τυριά όπως η ξινομυζήθρα ή απλά με ένα κομμάτι φέτα. Μπορείτε να το φτιάξετε και με μοσχάρι.
 
ΥΛΙΚΑ
 
  • 1 κιλό κατσίκα ή πρόβατο κομμένο σε μέτριες μερίδες
  • 1 κιλό φασολάκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγ. κρασί λευκό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
 
  1. Περάστε από το λεπτό τρίφτη το κρεμμύδι. Πολτοποιήστε στο μπλέντερ την ντομάτα και καθαρίστε τα φασολάκια από τις ίνες τους με ένα μαχαιράκι .
  2. Ρίξτε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και προσθέστε το κρεμμύδι. Σοτάρετε για 4-5 λεπτά να ροδίσει το κρεμμύδι και στη συνέχεια βάλτε και το κρέας στην κατσαρόλα. Γυρίστε το με ένα πηγούνι να σοταριστεί και να ασπρίσει αλλάζοντας χρώμα. Σβήστε με το κρασί αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά και προσθέστε την ντομάτα μαζί με δυο φλιτζάνια χλιαρό νερό. Σκεπάστε και σιγομαγειρέψτε για 45-50 λεπτά ( ανάλογα πάντα με την ηλικία του ζώου)
  3. Ανοίξτε την κατσαρόλα και προσθέστε τα φασολάκια, αλατοπιπερώστε και αν είναι απαραίτητο προσθέσετε ακόμα λίγο χλιαρό νερό.
  4. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 20 ακόμα λεπτά. Αφήστε το φαγητό να ηρεμήσει και να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.
 
 
ΧΡΗΣΙΜΟ
 
 
Tο φαγητό αυτό μπορείτε να το φτιάξετε με διαφόρων ειδών φασολάκια. Mπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένα  στρογγυλά ή πλατιά φασολάκια.
 
Καλή σας όρεξη!
 
 
 




Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας
espa