ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΠΑΝΣΕΤΕΣ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ
Η συνταγή αυτή συνδυάζει την τρυφερότητα του χοιρινού με την γλυκιά γεύση του καραμελωμένου γλάσου, δημιουργώντας έναν εκρηκτικό συνδυασμό γεύσεων! Μια τέλεια επιλογή για να απογειώσετε τα χοιρινά πανσετάκια και μια εντυπωσιακή γευστική εμπειρία στο τραπέζι σας!
      
ΥΛΙΚΑ για 6-8 άτομα
2 κιλά χοιρινές πανσέτες, λεπτοκομμένες
Αλάτι
Πιπέρι
Για το γλάσο
150 γρ. πετιμέζι
50 ml Soy sauce
20 γρ. τζίντζερ κομμένο σε φέτες
1 πιπεριά τσίλι, σε φέτες ή ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο ή πολτοποιημένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
50 ml μηλόξυδο
χυμό από 1 μανταρίνι τον χυμό ή μισό πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1.  Προθερμένετε το φούρνο ή την ψησταριά.
2. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνετε το πετιμέζι, τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο, την πιπεριά τσίλι, το τζίντζερ, το σκόρδο, το μηλόξυδο και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσουν.
3. Μόλις η ψησταριά ή ο φούρνος είναι έτοιμος, τοποθετείτε τις πανσέτες στη σχάρα και τις θωρακίζετε από τις δύο πλευρές για περίπου 10 λεπτά.
4. Έπειτα αλείφετε με το γλάσο από την μια πλευρά και ψήνετε για 15 λεπτά. Γυρνάτε τις πανσέτες, επαναλαμβάνετε με το γλάσο και από την άλλη πλευρά και ψήνετε για άλλα 15 λεπτά.
5. Σερβίρετε τις πανσέτες με δροσερή λαχανοσαλάτα coleslow.




Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας
espa