ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ
Ονειρεμένη συνταγή για να απολαύσετε το τρυφερό κρέας από το γουρουνάκι γάλακτος και την νοστιμιά των μυριστικών άγριων χόρτων.
1 κιλό γουρουνόπουλο
1 κιλό σπανάκι
1/2 κιλό διάφορα άγρια χόρτα (καυκαλίδες, μάραθο, λάπαθο, μυρώνια)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά πολτοποιημένα
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
1 κιλό σπανάκι
1/2 κιλό διάφορα άγρια χόρτα (καυκαλίδες, μάραθο, λάπαθο, μυρώνια)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά πολτοποιημένα
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρετε με το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, έως ότου αρχίσουν να γυαλίσουν και να απορροφήσουν όλα τα νερά τους. Τότε προσθέτετε το κρέας κομμένο σε μπουκιές και το σοτάρετε για ακόμα 3-4 λεπτά να ροδίσει ελαφρώς.
2. Ρίχνετε ενάμισι φλιτζ. τσαγ. νερό, το αλάτι, σκεπάζετε και μαγειρεύετε για 45 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτετε το σπανάκι και τα χόρτα, τα οποία αν είναι μεγάλα τα κόβετε στα δύο ή στα τρία, δύο φλιτζάνια χλιαρό νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για ακόμα 25 λεπτά περίπου με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας .
3. Χτυπάτε πολύ καλά με το ειδικό σύρμα τα αυγά και προσθέτετε αργά και σταδιακά, ώστε να μην κόψει, το χυμό λεμονιού και σάλτσα από το φαγητό. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να ξεκουραστεί για 6 λεπτά πριν του προσθέσετε το αυγολέμονο. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε να το φτιάξετε και με νεαρό μοσχαράκι γάλακτος χρησιμοποιώντας το στήθος που είναι λιπαρό και εξαιρετικά τρυφερό κομμάτι.
Καλή σας απόλαυση !!!