Φιλέτο κοτόπουλου γεμιστό με κεφαλοτύρι, ζαμπόν και σως παρμεζάνας

από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

 
ΥΛΙΚΑ
 
  • 2 φιλέτα κοτόπουλου
  • 4 φέτες κεφαλοτύρι «Αγία Άννα»
  • 4 φέτες ζαμπόν Creta Farms
  • 2 κ. γ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 κ. γ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ. γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα με μέλι
  • Για την κρέμα:
  • 1 ½ φλιτζ. τσαγ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. σ. μουστάρδα με μέλι 
  • 1 ½ κ.σ. παρμεζάνα
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
 
  1. Σκουπίζετε καλά το κοτόπουλο με λίγο χαρτί κουζίνας και  ανοίγετε το φιλέτο με ένα μαχαίρι δημιουργώντας μια «τσέπη».
  2. Πασπαλίζετε εξωτερικά το φιλέτο με πάπρικα, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και αλείφετε το εσωτερικό της «τσέπης» με την μουστάρδα.
  3. Γεμίζετε με το τυρί και το ζαμπόν και κλείνετε καλά με οδοντογλυφίδες. Τοποθετείτε σε ένα ταψάκι που έχετε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45-55 λεπτά.
  4. Σε ένα μικρό και βαθύ τηγάνι, βάζετε όλα τα υλικά της κρέμας, ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα και σιγοβράζετε για 4-5 λεπτά μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα.
  5. Αφαιρείτε  τις οδοντογλυφίδες και σερβίρετε αμέσως, περιχύνετε με την σάλτσα και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό.
ΧΡΗΣΙΜΟ
 
Αν Μπορείτε να το γεμίσετε και με τυρί τσένταρ ή απλό ζαμπόν.
 
 
 
 




Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας