Φιλέτο κοτόπουλου γεμιστό με κεφαλοτύρι, μπέϊκον και σως παρμεζάνας
από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!
ΥΛΙΚΑ
-
2 φιλέτα κοτόπουλου
-
4 φέτες κεφαλοτύρι
-
4 φέτες μπέϊκον
-
2 κ. γ. πάπρικα γλυκιά
-
2 κ. γ. σκόρδο
-
1 κ.γ. αλάτι
-
1 κ. γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-
2 κ.σ. μουστάρδα με μέλι
-
Για την κρέμα: 1 ½ φλιτζ. τσαγ. κρέμα γάλακτος
-
1 κ. σ. μουστάρδα με μέλι
-
1 ½ κ.σ. παρμεζάνα
-
1 κ. γ. δενδρολίβανο
-
1 ξύλο κανέλας
-
2 κ. γ. μαύρη ζάχαρη
-
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
-
8 μεγάλα κόκκινα ώριμα δαμάσκηνα
-
10 ντοματίνια
-
2 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-
Σκουπίζετε καλά το κοτόπουλο με λίγο χαρτί κουζίνας και ανοίγετε το φιλέτο με ένα μαχαίρι δημιουργώντας μια «τσέπη».
-
Πασπαλίζετε εξωτερικά το φιλέτο με πάπρικα σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και αλείφετε το εσωτερικό της «τσέπης» με την μουστάρδα.
-
Γεμίζετε με το τυρί και το μπέϊκον και κλείνετε καλά με οδοντογλυφίδες. Το τοποθετείτε σε ένα ταψάκι που έχετε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45-55 λεπτά.
-
Σε ένα μικρό και βαθύ τηγάνι, βάζετε όλα τα υλικά της κρέμας, ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα και σιγοβράζετε για 4-5 λεπτά μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα.
-
Αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρετε σε ένα πιάτο, περιχύνετε με την σάλτσα και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό.