Φιλέτο κοτόπουλου γεμιστό με κεφαλοτύρι, μπέϊκον και σως παρμεζάνας

από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

 
ΥΛΙΚΑ
 
  • 2 φιλέτα κοτόπουλου
  • 4 φέτες κεφαλοτύρι
  • 4 φέτες μπέϊκον
  • 2 κ. γ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 κ. γ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ. γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα με μέλι
  • Για την κρέμα: 1 ½ φλιτζ. τσαγ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. σ. μουστάρδα με μέλι
  • 1 ½ κ.σ. παρμεζάνα
  • 1 κ. γ. δενδρολίβανο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 κ. γ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
  • 8 μεγάλα κόκκινα ώριμα δαμάσκηνα
  • 10 ντοματίνια
  • 2 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
 
  1. Σκουπίζετε καλά το κοτόπουλο με λίγο χαρτί κουζίνας και ανοίγετε το φιλέτο με ένα μαχαίρι δημιουργώντας μια «τσέπη».
  2. Πασπαλίζετε εξωτερικά το φιλέτο με πάπρικα σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και αλείφετε το εσωτερικό της «τσέπης» με την μουστάρδα.
  3. Γεμίζετε με το τυρί και το μπέϊκον και κλείνετε καλά με οδοντογλυφίδες. Το τοποθετείτε σε ένα ταψάκι που έχετε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45-55 λεπτά.
  4. Σε ένα μικρό και βαθύ τηγάνι, βάζετε όλα τα υλικά της κρέμας, ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα και σιγοβράζετε για 4-5 λεπτά μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα.
  5. Αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρετε σε ένα πιάτο, περιχύνετε με την σάλτσα και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό.
 
ΧΡΗΣΙΜΟ
 
Αν Μπορείτε να το γεμίσετε και με τυρί ένταμ ή ζαμπόν
 
 
 
 




Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας