Αρνί οφτό στο φούρνο του σπιτιού

από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

Κάντε αρνάκι σαν ΟΦΤΟ σε σπιτικό φούρνο με νόστιμες πατάτες και τραγανή πέτσα, ακολουθώντας απλές συμβουλές από την Chef  Μυρσίνη Λαμπράκη.

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

2 κιλά αρνί σπάλα σπασμένη αλλά όχι κομμένη σε κομμάτια (από αρνί τουλάχιστον 12 κιλών)

2 κιλά πατάτες κομμένες κυδωνάτες

1 ½ φλιτζ.τς. κρασί κόκκινο

Αλάτι ψιλό θαλασσινό

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

5-6 κληματόβεργες

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένετε και στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας το αρνί. Το περιχύνετε με το κρασί και το πασπαλίζετε με το αλάτι.  Το αφήνετε να <σταθεί> για μισή ώρα .

  2. Βάζετε ένα βαθύ ταψί με ένα φλιτζάνι νερό και τις πατάτες αλτατοπιπερωμένες  στον φούρνο και από πάνω μια σχάρα όπου έχετε απλώσει τις κληματόβεργες βουτηγμένες και αυτές στο κρασί. Απλώνετε από πάνω το κρέας και ψήνετε σε δυνατή θερμοκρασία στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά για να «βράσει» το κρέας- να μην «αρρωστήσει». Χαμηλώνετε στη συνέχεια τον φούρνο στους 180 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμη ή και παραπάνω, ανάλογα με το κρέας.

 

Tips :

  • Μπορείτε επίσης, να πλύνετε το κρέας μόνο με κόκκινο κρασί αντί για νερό.

  • Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε στις πατάτες 1κ.σ. μουστάρδα, χυμό από ένα λεμόνι, χυμό από ένα πορτοκάλι, μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1κ.γ. φρέσκο βούτυρο και ένα φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί. Αν χρειαστεί προσθέτετε στο ταψί με τις πατάτες έξτρα νερό .

← Πίσω στην σελίδα συνταγών





Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας