Μπακαλιάρος με Σέλινο

από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ
1 κιλό μπακαλιάρο φιλέτο ξαλμυρισμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μέτριες πατάτες, κομμένες στα τέσσερα
1 κιλό σέλινο χοντροκομμένο
2  μεγάλα κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ή 3-4 φρέσκα σκόρδα
χυμό από 1 λεμόνι
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
αλάτι & πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
1. Κόβετε σε κομμάτια τον μπακαλιάρο.
2. Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε το σέλινο σε χοντρά κομμάτια αποφεύγοντας τα σκληρά κοτσάνια. Το βράζετε με ελάχιστο νερό στον ατμό για 2 λεπτά, για να μαλακώσει. Το σουρώνετε αμέσως.
3. Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό σκεύος το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά να γυαλίσουν. Προσθέτετε τις πατάτες και ανακατεύετε. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό και σιγοβράζετε για 6 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και μια λεπτή στρώση από τα ζεματισμένα σέλινα.
4. Στρώνετε επάνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα σκεπάζετε με το υπόλοιπο σέλινο. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
5. Προσθέτετε αλάτι (δοκιμάζοντας, γιατί ο μπακαλιάρος μπορεί να είναι αλμυρός) και λίγο πιπέρι. Περιχύνετε, τέλος, με τον χυμό λεμονιού. Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε το σκεύος με κλειστό καπάκι για λίγα λεπτά, για να δέσουν οι γεύσεις με το λεμόνι και σερβίρετε ζεστό.
 
Καλή σας απόλαυση!!! 




Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας
espa