Χταπόδι με κρασί και πατάτες στον φούρνο

από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

 
ΥΛΙΚΑ για 8 άτομα
 
  • 3 μικρά χταπόδια ή ένα μεγάλο
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κύβους μεγάλους
  • 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 2 μικρά κρεμμύδια σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σουπ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 2 κλαδάκια δεντρολίβανο φρέσκο
  • αλάτι
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
 
 
  1. Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα χταπόδια. Αφαιρέστε τις κουκούλες και το στόμα.
  2. Απλώνετε καταρχήν τις πατάτες σε ένα ευρύχωρο ταψί και προσθέτετε όλα τα υλικά εκτός από το χταπόδι.
  3. Ανακατεύετε πολύ καλά με τα χέρια σας ώστε να αρχίσουν οι πατάτες να μαρινάρονται.
  4. Αφήστε να σταθούν για 10 λεπτά, κάντε χώρο και ακουμπήστε τα χταπόδια ανάμεσα στις πατάτες. Σκεπάστε με μια βρεγμένη λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο.
  5. Βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  6. Κατεβάστε τη θερμοκρασία στους 180 και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμα 35-40 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και αφήστε το φαγητό να πάρει χρώμα.
  7. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό μαζί με τη σάλτσα του.
 
ΧΡΗΣΙΜΟ
 
Μπορείτε να προσθέσετε επίσης και άλλα λαχανικά όπως κολοκυθάκι, καρότα κ.α.
 
 




Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας