Χοιρινό με πατάτες και πορτοκάλι

από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

Μια μικρή παραλλαγή της κλασικής συνταγής χοιρινό με πατάτες στον φούρνο με μικρές πινελιές από πορτοκάλι και μουστάρδα που δίνουν γευστική ένταση και χρώμα στο τελικό αποτέλεσμα

 

Χρόνος προετοιμασίας: 12 λεπτά.

Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα. 5 λεπτά.

Βαθμός δυσκολίας Εύκολο

 

ΥΛΙΚΑ Για 4 άτομα 

  • 2 κιλά χοιρινή σπάλα με το κόκκαλο
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 ολόκληρο πορτοκάλι κομμένο στα τέσσερα
  • Χυμό από δυο πορτοκάλια
  • Χυμό από ένα μέτριο λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
  • 2 κ.σ. μουστάρδα γλυκιά
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ βάζετε τις καθαρισμένες και πλυμένες πατάτες. Σε ένα βάζο με καπάκι ρίχνετε το ελαιόλαδο τον χυμό λεμονιού, πορτοκαλιού, το σκόρδο, το θυμάρι, την μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Κλείνετε και αναμιγνύετε πολύ καλά. Περιχύνετε τις πατάτες και τις αφήνετε να μαριναριστούν για 20 λεπτά.
  2. Τοποθετείτε το χοιρινό σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζετε τριγύρω τις πατάτες με την μαινάδα τους και το πορτοκάλι κομμένο. Σκεπάζετε με αντικολλητικό χαρτί βρεγμένο και ψήνετε για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  3. Ξεσκεπάζετε το κρέας με τις πατάτες και συνεχίζετε για ακόμα 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Σερβίρετε ζεστό.
 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας μέλι στην σάλτσα αν τα πορτοκάλια σας είναι ξινά για να ισορροπήσετε την γεύση.

← Πίσω στην σελίδα συνταγών





Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας