Σουπιές με αγκινάρες, ελιές και οξύμελι

από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

ΥΛΙΚΑ
3 μεγάλες σουπιές φρέσκιες ή κατεψυγμένες χωρίς το μελάνι τους
1 φλιτζ.τσ. πράσινες τσακιστές ελιές ξαλμυρισμένες
4 μέτριες αγκινάρες φρέσκιες ή κατεψυγμένες
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουτ. σουπ. άνηθο
½ φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. τσ. κρασί λευκό
1 κουτ. γλυκ. μέλι
1 1/2 κουτ. σουπ. κόκκινο ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
1. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το σκόρδο για 2-3 λεπτά και το αφαιρείτε. Προσθέτετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να αρχίσει να γυαλίζει. Τότε, ρίχνετε τις σουπιές και τις γυρίζετε με ένα πιρούνι από όλες τις πλευρές να τσιγαριστούν. Σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε το αλκοόλ να εξατμιστεί και σκεπάζετε την κατσαρόλα, ενώ ταυτόχρονα χαμηλώνετε την θερμοκρασία.
2. Σιγομαγειρεύετε τις σουπιές για 25 λεπτά. Όταν είναι σχεδόν ψημένες και τρυπιούνται με ένα πιρούνι, τότε ρίχνετε τις αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα. Προσθέτετε αν είναι απαραίτητο μισό φλιτζάνι νερό χλιαρό και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 15 ακόμα λεπτά.
3. Στο τέλος και 6-7 λεπτά πριν τελειώσετε το μαγείρεμα προσθέτετε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο,
το αλάτι, το πιπέρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μέλι, τις ελιές, το ξύδι.

Ανακινείτε την κατσαρόλα από τα χερούλια χωρίς να ανακατέψετε το φαγητό με κουτάλι, για να μην
«σπάσουν» οι αγκινάρες. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου,
μαζί με την σάλτσα του.

Καλή σας απόλαυση!




Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας
espa