Σαλάτα πολύχρωμη με βλίτα, λαχανικά και κάππαρη

από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

 
Χρόνος προετοιμασίας : 20΄
Χρόνος ψησίματος : 35΄
Δυσκολία : Εύκολο
Κόστος : 8€
 
Υλικά (για 4 μερίδες)
  • ½ κιλό βλίτα
  • 6 κολοκυθάκια μικρά
  • 2 πατάτες κομμένες στα τέσσερα (προαιρετικά)
  • 4 παντζάρια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα
  • 3/4 φλιτζάνι ελιές μαύρες ξιδάτες
  • ½ φλιτζάνι κάππαρη ξαλμυρισμένη
  • ελαιόλαδο
  • ξίδι
  • αλάτι
 
Εκτέλεση :
  1. Καθαρίστε και πλύνετε καλά όλα τα λαχανικά.
  2. Σε νερό που βράζει ρίχνετε πρώτα τα παντζάρια , τις πατάτες και τα καρότα.
  3. Βράζετε για 10 λεπτά και ρίχνετε τα κολοκυθάκια και τα βλίτα.
  4. Συνεχίζετε το βράσιμο για 20-25 λεπτά ακόμα.
  5. Τραβάτε με τρυπητή κουτάλα στραγγίζετε και τοποθετήστε  σε μια πιατέλα τα βλίτα.
  6. Από πάνω ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα λαχανικά ,σκορπίζετε τις ελιές και την κάππαρη .
  7. Χτυπάτε σε βάζο που κλείνει καλά το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και λίγο χλιαρό νερό.
  8. Περιχύνετε τη σαλάτα με αυτό και τη σερβίρετε ελαφρά χλιαρή ή κρύα.
 
Tips : δοκιμάστε να την «παντρέψετε» με μικροσκοπικά δροσερά αμπελοφάσουλα
 

← Πίσω στην σελίδα συνταγών





Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας