Σαλάτα πολύχρωμη με βλίτα, λαχανικά και κάππαρη
από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!
Χρόνος προετοιμασίας : 20΄
Χρόνος ψησίματος : 35΄
Δυσκολία : Εύκολο
Κόστος : 8€
Υλικά (για 4 μερίδες)
- ½ κιλό βλίτα
- 6 κολοκυθάκια μικρά
- 2 πατάτες κομμένες στα τέσσερα (προαιρετικά)
- 4 παντζάρια ψιλοκομμένα
- 2 καρότα
- 3/4 φλιτζάνι ελιές μαύρες ξιδάτες
- ½ φλιτζάνι κάππαρη ξαλμυρισμένη
- ελαιόλαδο
- ξίδι
- αλάτι
Εκτέλεση :
- Καθαρίστε και πλύνετε καλά όλα τα λαχανικά.
- Σε νερό που βράζει ρίχνετε πρώτα τα παντζάρια , τις πατάτες και τα καρότα.
- Βράζετε για 10 λεπτά και ρίχνετε τα κολοκυθάκια και τα βλίτα.
- Συνεχίζετε το βράσιμο για 20-25 λεπτά ακόμα.
- Τραβάτε με τρυπητή κουτάλα στραγγίζετε και τοποθετήστε σε μια πιατέλα τα βλίτα.
- Από πάνω ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα λαχανικά ,σκορπίζετε τις ελιές και την κάππαρη .
- Χτυπάτε σε βάζο που κλείνει καλά το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και λίγο χλιαρό νερό.
- Περιχύνετε τη σαλάτα με αυτό και τη σερβίρετε ελαφρά χλιαρή ή κρύα.
Tips : δοκιμάστε να την «παντρέψετε» με μικροσκοπικά δροσερά αμπελοφάσουλα