Πρόβατο με φρέσκες ντομάτες στη γάστρα

από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

 
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες 40 λεπτά
 
 
ΥΛΙΚΑ για 8 άτομα
 
  • 1 ½  κιλό πρόβατο κομμένο σε μεγάλες μερίδες
  • 1 ½  κιλό ώριμες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • ½  φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλάτι θαλασσινό
  • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
 
  1. Βράζετε το πρόβατο σε κατσαρόλα σε άφθονο αλατισμένο νερό για 30΄ σε υψηλή θερμοκρασία. Στη διάρκεια του βρασίματος αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Αφαιρείτε το κρέας απ' την κατσαρόλα με μία πιρούνα και το τοποθετείτε σε γάστρα με καπάκι. Αλατοπιπερώνετε καλά και σκεπάζετε με τις φέτες της ντομάτας.
  2. Προσθέτετε 6 φλιτζάνια ζωμό από το κρέας, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με λίγο χοντρό αλάτι και λίγο πιπέρι τις φέτες της ντομάτας. Βάζετε στον φούρνο και ψήνετε στους 180 ᵒC για 2 περίπου ώρες, με κλειστό το καπάκι του σκεύους. Πριν βγάλετε το φαγητό από τον φούρνο βεβαιωθείτε ότι το κρέας έχει ψηθεί καλά, τρυπώντας με πιρούνι. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό μαζί με τη σάλτσα του. Αν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε με πατάτες τηγανητές.
 
 


 





Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας