Πρασοτηγανιά με χοιρινό και φέτα

από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

ΠΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
 
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χοιρινές μπουκιές
1 κιλό πράσα κομμένα σε κομμάτια 2 – 3 εκ.
3-4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
½ φλιτζ. τσαγ. κρασί λευκό
½ φλιτζ. τσαγ. τυρί φέτα σκληρή
½ φλιτζ. τσαγ. χυμό λεμόνι
1 πρέζα  ρίγανη
1 πρέζα πάπρικα πικάντικη
Αλάτι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
1. Βάζετε το κρέας στο τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και σε πολύ χαμηλή φωτιά, σιγοτηγανίζετε για 10 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί  και συνεχίζετε το ψήσιμο για δέκα ακόμα λεπτά .
2. Έπειτα ρίχνετε τα πράσα μαζί με ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό, αλατοπιπέρωνετε, ανακατεύετε με μια σπάτουλα, σκεπάζετε και σιγοψήνετε για άλλα 10 λεπτά.
3. Στο τέλος ρίχνετε το λεμόνι, την ρίγανη, την τριμμένη φέτα και αφήνετε το φαγητό να «πάρει» την τελευταία του βράση για 3-4 λεπτά πριν το σερβίρετε πασπαλισμένο με πάπρικα.
 
Χρήσιμο: Καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε χοιρινό λαιμού ή σπάλα που είναι μαλακή και θα ψηθεί πιο εύκολα.
 
Καλή σας όρεξη!




Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας
espa