Μοσχαράκι στιφάδο

από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες
 
 
ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα
  • 30 μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο ποντίκι χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε μπουκιές
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • 1 φλιτζ. τσαγ. κρασί κόκκινο
  • 1 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κλαδάκια θυμάρι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1/2 λίτρο ζεστό νερό
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 3 γαρίφαλα καρφωμένα σε 3 κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 κομμάτια φλούδας πορτοκαλιού
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει, σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτετε το κρέας στην κατσαρόλα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 4΄-5΄. Σβήνετε με το κρασί και το ξίδι. Αφήνετε για 10΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ και μετά κλείνετε με το καπάκι την κατσαρόλα. Σιγοβράζετε για 20΄.
  3. Προσθέτετε όλα τα μπαχαρικά στην κατσαρόλα, και το θυμάρι μαζί με το ζεστό νερό. Σκεπάζετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 55΄ σε πολύ χαμηλή φωτιά.
  4. Προσθέτετε στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια στιφάδου και, αν χρειάζεται, ρίχνετε κι άλλο νερό. Κλείνετε το καπάκι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 15΄.
  5. Προθερμένετε τον φούρνο στους 180 ᵒC, μεταφέρετε το κρέας στη γάστρα και το ψήνετε για 30’ ακόμα μέχρι να χυλώσει.
 

← Πίσω στην σελίδα συνταγών

 
 
 




Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας