Κουνέλι κρασάτο στο τηγάνι με δενδρολίβανο
από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8 ΑΤΟΜΑ
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: ΕΥΚΟΛΟ
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 1 ΩΡΑ
ΥΛΙΚΑ
- 1 κουνέλι κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 1/2 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
- 2 φλιτζ. τσαγ. κόκκινο κρασί
- 1 κουτ. σουπ. σάλτσα ντομάτας πελτές
- 1 κουτ. σουπ. δενδρολίβανο
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-
Τοποθετείτε το κουνέλι σε ένα βαθύ τηγάνι μαζί με 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Σιγοβράζετε το κουνέλι, σχεδόν, μέχρι να ψηθεί και να απορροφήσει όλο του το νερό. Όταν, δηλαδή, είναι πολύ μαλακό και πιρουνιάζετε.
- Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, , το κρασί μέσα στο οποίο έχετε προσθέσει τον πελτέ ντομάτας και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 λεπτά, ώστε να δέσει η σάλτσα του. Τα τελευταία πέντε λεπτά βάζετε και το δενδρολίβανο ώστε να μην πικρίσει. Σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές.