Κουνέλι κρασάτο στο τηγάνι με δενδρολίβανο

από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8 ΑΤΟΜΑ    

ΔΥΣΚΟΛΙΑ: ΕΥΚΟΛΟ    

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 1 ΩΡΑ 

  

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κουνέλι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 1/2 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζ. τσαγ. κόκκινο κρασί 
  • 1 κουτ. σουπ. σάλτσα ντομάτας πελτές
  • 1 κουτ. σουπ. δενδρολίβανο
  • αλάτι     
  • πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετείτε το κουνέλι σε ένα βαθύ τηγάνι μαζί με 1 ½  φλιτζάνι τσαγιού νερό και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Σιγοβράζετε  το κουνέλι, σχεδόν, μέχρι να ψηθεί και να απορροφήσει όλο του το νερό. Όταν, δηλαδή, είναι πολύ μαλακό και πιρουνιάζετε.

  2. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, , το κρασί μέσα στο οποίο έχετε προσθέσει τον πελτέ ντομάτας και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 λεπτά, ώστε να δέσει η σάλτσα του. Τα τελευταία πέντε λεπτά βάζετε και το  δενδρολίβανο ώστε να μην πικρίσει. Σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές.

← Πίσω στην σελίδα συνταγών





Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας