Κατσίκα με φρέσκες ντομάτες στη γάστρα
από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες 40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ για 8 άτομα
- 1 ½ κιλό κατσίκα κομμένη σε μεγάλες μερίδες
- 1 ½ κιλό ώριμες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
- ½ φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. αλάτι θαλασσινό
- 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-
Βράζετε την κατσίκα σε κατσαρόλα σε άφθονο αλατισμένο νερό για 30 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία. Τραβάτε την κατσίκα με τρυπητή κουτάλα και την αδειάζετε σε ευρύχωρο ταψί. Αλατοπιπερώνετε καλά και σκεπάζετε με τις φέτες της ντομάτας.
-
Προσθέτετε 2 φλιτζάνια ζωμό από το κρέας, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με λίγο χοντρό αλάτι και λίγο πιπέρι τις φέτες της ντομάτας.
-
Βάζετε στον φούρνο και ψήνετε στους 180 ᵒC για 2 περίπου ώρες. Πριν βγάλετε το φαγητό από τον φούρνο βεβαιωθείτε ότι το κρέας έχει ψηθεί καλά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό μαζί με τη σάλτσα του. Αν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε με πατάτες τηγανητές.
Εναλλακτικά: Όταν μεταφέρετε την κατσίκα στο ταψί ή τη γάστρα και αφού την έχετε σιγοβράσει για μια ώρα περίπου, μπορείτε να προσθέσετε φασολάκια, τα οποία έχετε σοταρεί πριν για 5 - 6 λεπτά με λίγο σκόρδο και ελαιόλαδο. Θα δώσει στο φαγητό σας χρώμα και επιπλέον γεύση.