Γραβιέρα σαγανάκι με μέλι

από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

 
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: 10’

 

ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα)

  • ½ κιλό γραβιέρα ή κεφαλοτύρι (σε τετράγωνα κομμάτια περίπου 2 εκ.)
  • 2 κ.σ. τσίπουρο ή ούζο
  • ½ πακέτο φύλλο κρούστας Βηρυτού
  • 1 κ.σ. βούτυρο κατσικίσιο ή γάλακτος (αιγοπρόβειο)
  • ηλιέλαιο  για το τηγάνισμα
  • 8 κ.γ. μέλι Κρουσώνα
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι ή σουσάμι, ελαφρώς καβουρντισμένο
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβετε τη γραβιέρα ή το κεφαλοτύρι σε 8 -10  κομμάτια περίπου 2 εκ. πάχος. Τα βρέχετε με το τσίπουρο ή το ούζο και τα αφήνετε για 10 λεπτά να μαριναριστούν και να πάρουν ένα ιδιαίτερο άρωμα.

  2. Απλώνετε τα φύλλα στον πάγκο και κόβετε τη μακρύτερη πλευρά σε 3 λωρίδες. Παίρνετε από 2 λωρίδες κάθε φορά, λιώνετε το βούτυρο και με ένα πινέλο αλείφετε το κάθε φύλλο ξεχωριστά. Τοποθετείτε κάθε κομμάτι τυριού στη μία άκρη. Διπλώνετε τα φύλλα δεξιά και αριστερά της γραβιέραςκαι τα τυλίγετε.

  3. Κολλάτε την άκρη των φύλλων βρέχοντάς τα δάχτυλά σας με τσίπουρο ή ούζο. Τα τηγανίζετε σε μέτρια θερμοκρασία ώσπου να ροδίσουν. Τα αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρετε περιχύνοντας με ένα κουταλάκι μέλι κάθε κομμάτι και πασπαλίζετε με το κουκουνάρι ή το  σουσάμι. 

 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να τηγανίσετε τη γραβιέρα και χωρίς να την τυλίξετε στο φύλλο, βουτώντας την στο τσίπουρο και μετά, διαδοχικά σε χτυπημένο αυγό και αλεύρι καλαμποκιού

 
 

← Πίσω στην σελίδα συνταγών





Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας