Γαριδομακαρονάδα με θαλασσινά

από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

 
 
ΥΛΙΚΑ
 
  • 1 πακέτο ζυμαρικά Νο 6
  • ½ κιλό μεγάλες γαρίδες φρέσκιες ή κατεψυγμένες
  • 2 φλιτζ. τσαγ. μύδια καθαρισμένα και μερικά
  • με κέλυφος
  • 1 κουτ.σουπ. μάραθο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ.τσαγ. πολτό ντομάτας 
  • 1 κουτ.σουπ. κουκουνάρι
  • 2 στημόνες σαφράν
  • ½ φλιτζ.τσαγ. ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
 
  1. Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος και το έντερό τους. * Κρατάτε το καθαρισμένο σώμα και τα κεφάλια.
  2. Ψιλοκόβετε το μάραθο και το βράζετε σε μια κατσαρόλα με
    άφθονο αλατισμένο νερό για 10΄. Το βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και κρατάτε το νερό που έβρασε.
  3. Ρίχνετε σε ένα βαθύ τηγάνι 2 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και το μάραθο και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά.
  4. Προσθέτετε στο μείγμα με το μάραθο, τις ντομάτες, το κουκουνάρι και το σαφράν διαλυμένο σε ελάχιστο χλιαρό νερό (από αυτό που φυλάξατε από  το μάραθο).
  5. Σβήνετε με το λευκό κρασί το μείγμα, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε αμέσως τις καθαρισμένες γαρίδες και τα μύδια . Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 5΄.
  6. Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα βγάζετε με μια πιρούνα και τα ρίχνετε μέσα στο τηγάνι με την σάλτσα από τις γαρίδες. Ανακατεύετε καλά και τα τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
     
 
ΧΡΗΣΙΜΟ
 
*Για να καθαρίσετε τη λεπτή μαύρη φλέβα(έντερο) από τις γαρίδες, χαράζετε με ένα κοφτερό μαχαίρι κατά μήκος της ράχης και μόλις την εντοπίσετε, την αφαιρείτε προσεκτικά με την μύτη από το μαχαίρι ή με μια οδοντογλυφίδα.
 
 
 
 
 




Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας