Αρνί οφτό στον φούρνο του σπιτιού

από τη Μυρσίνη Λαμπράκη!

 
ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα
 
  • 4 κιλά αρνί σπάλα σπασμένη αλλά όχι κομμένη σε κομμάτια (από αρνί τουλάχιστον 12 κιλών)
  • 1 ½ φλιτζ.τσαγ. κρασί κόκκινο
  • Αλάτι χοντρό θαλασσινό
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 10-15 κληματόβεργες  ή φρέσκα κλαδιά σχίνου
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
 
 
  1. Πλένετε και στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας το αρνί. Το περιχύνετε με το κρασί και το πασπαλίζετε με το χοντρό αλάτι.  Το αφήνετε να «σταθεί» για μισή ώρα.
  2. Βάζετε ένα ταψί με νερό στον φούρνο και από πάνω μια σχάρα όπου έχετε απλώσει τις κληματόβεργες  βουτηγμένες και αυτές στο κρασί. Απλώνετε από πάνω το κρέας και ψήνετε στους 200°C για 20 λεπτά. Χαμηλώνετε τον φούρνο στους 180 °C και συνεχίζετε το ψήσιμο για  50 λεπτά ακόμα
  3.  Αν χρειαστεί προσθέτετε στο ταψί έξτρα νερό για να στάζει το λίπος του αρνιού χωρίς να καίγεται.
  4. Σερβίρετε το αρνί με σαλάτα ή με πατάτες φούρνου.
 
ΧΡΗΣΙΜΟ
 
Είναι απαραίτητο να μαγειρέψετε αρνί που είναι τουλάχιστον 12 κιλά και άνω για να έχει αρκετό λιπώδη ιστό, ώστε να μην ξεραθεί.
 
 
 




Τηλεφωνήστε μας
E-mail
Ακολουθήστε μας
Επικοινώνηστε μαζί μας